Još
Emisije
Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Donosimo recept Bosonoge kontese za najsočnija i najmekša BBQ rebarca

Autor Emina Basara

Ina Garten nije oduvijek bila majstorica u kuhinji, no učila je od najboljih. Sada kada ima puno iskustva poručuje - ne poslužujte gostima jelo koje još nikada niste kuhali. Jelo koje je ona puno puta pripremila i postala prava majstorica su BBQ rebarca kakva još niste probali

 profimedia-0231463676.jpg Izvor: Profimedia

Slavna Bosonoga kontesa, kulinarska TV zvijezda i autorica brojnih kuharica Ina Garten nije oduvijek zarađivala kuhanjem. Njezin prvi posao bio je u Bijeloj kući gdje je 70-ih godina prošlog stoljeća radila kao financijska analitičarka. No prije svog 30. rođendana odlučila je promijeniti karijeru te je sa suprugom Jeffreyjem 1978. kupila prodavaonicu koja se zvala Barefoot Contessa (po tome je i dobila svoj slavni nadimak), u kojoj je prodavala namirnice. Kako tada nije znala baš ništa o kuhanju učila je uglavnom metodom pokušaja i pogreški, ali i gledajući legendarne uzore poput Julije Child. Otuda i jedan od njezinih glavnih savjeta - nikad za goste ne pripremajte jelo koje kuhate prvi put. Prvo ga usavršite, a tek onda poslužite drugima. “Ako više puta ponovite neki recept bit ćete sigurniji u njegovu pripremu”, poručuje Ina.

 shutterstock_1605552235 samnjena.jpg Izvor: Shutterstock

Ina ima puno korisnih savjeta za podijeliti, pa tako donosimo njezine naputke za pripremu najsočnijih BBQ rebarca. Kaže, prvo ih treba ispeći u pećnici, a tek potom staviti na gril. Tako će biti vrlo sočna i meso će se samo odvajati od kostiju. Bosonoga kontesa rebarca prvo dobro posoli i popapri te ih premaže domaćim barbecue umakom i potom pokrije aluminijskom folijom. U pećnici zagrijanoj na 180 stupnjeva peče ih oko sat i 45 minuta. Nakon toga ponovno ih premaže BBQ umakom, stavi na gril, i peče pet minuta sa svake strane. Nakon što ih makne s grila, pusti ih da 'odmore' desetak minuta te ih potom nareže i posluži.

“Nakon što sam prestala paliti rebarca na grilu, te ih radije prvo ispečem u pećnici, više nema povratka na staro”, otkriva Ina Garten te svima savjetuje da je praksa u kuhinji najbolji put do savršenstva.

 9781984822789.jpg Izvor: StoryGourmet Press

Povezane vijesti

Magazin

Royals

special image

special image

special image

special image

special image

special image

special image

special image