Kad nastupe vrući ljetni dani, limunada je jedan od onih napitaka koji nudi prijeko potrebno osvježenje. Danas ćemo raditi limunadu od cijelih limuna, dakle koristit ćemo koricu, jezgru i sve ostalo jer korištenje cijelog limuna dodaje malo gorčine ovoj klasičnoj slatko-kiseloj mješavini. Najvažnije je odabrati dobar limun, prvenstveno onaj s tankom kožom jer je gladak i lako se cijedi. Obratite pažnju i na oblik limuna - što je okrugliji to je bolji jer ima manje gorčine. U slučaju da možete naći samo krupne limune s debelom korom, samo odrežite krajeve limuna i dobro ih isperite. Za ovaj recept vam ne treba ni posebno jaki blender a na vama je želite li dobiveni sok procijediti ili ne. Provjerite cijeli recept u nastavku!

lemon-gb262537bb_1920.jpg
Pixabay 

Sastojci:

3 limuna s tankom korom
1 šalica šećera
4 šalice hladne vode
Led, za posluživanje

Priprema:

Prvo dobro operite limune, odrežite tvrdi kraj stabljike te narežite na četvrtine i izvadite sjemenke. Četvrtine opet narežite na velike komade i stavite ih u blender. Dodajte šećer i 3 šalice vode te miksajte na jakoj temperaturi dok ne smjesa postane glatka, oko 30 sekundi. Procijedite limunadu preko vrča koristeći sitno sito. Možete odbaciti pulpu, ako želite. Dodajte preostalu šalicu vode i promiješajte da se sjedini. Poslužite limunadu s ledom i, po želji, s narezanim limunom.