Jeste li kad radili riblji puding? To je jako zanimljivo i ukusno predjelo koje, doduše, traži neko vrijeme za izradu i malo truda ali se itekako isplati. Ovo jelo možemo naći kao prijedlog za predjelo u ljetnom jestveniku “Dalmatinske kuhinje” Dike Marjanović-Radice koja za pripremu ovog pudinga preporučuje skušu ali može i cipal ili, zapravo, bilo koja bijela riba koju nađete na ribarnici.
Riblji puding može biti i jednostavan način kako djeci servirati ribu, pogotovo onoj manjoj. Za njih možete koristiti i losos ili pak oslić a možete u smjesu dodati i povrće poput graška, zelenog graha ili brokule.

profimedia-0346494534.jpg
Profimedia 

Mi ćemo pak danas raditi riblji puding po uzoru na recept iz “Dalmatinske kuhinje” Dike Marjanović-Radice u koji, osim ribe, idu i jaja i kruh te se radi na tradicionalni način. Kako, provjerite u nastavku!

Sastojci:
1 1/4 kg skuše (može i cipal, oslić…)
4 žlice maslinovog ulja
2 jaja
2 komada kruha
1 žlica brašna
1 žlica naribanog sira
krušne mrvice
mast
sol i papar

Priprema:
Ribu dobro očistiti i narezati na male komadiće te posoliti i popapriti. U zdjeli pomiješati ulje, jaja, kruh prethodno namočen u vodu, sir i brašno. Dobro pomiješati te u smjesu dodati 1/4 nasjeckane ribe. Uzeti kalup za puding, dobro ga namastiti i postui krušnim mrvicama. U kalup staviti malo smjese, zatim nasjeckanu ribu a zatim opet smjesu. Poklopiti kalup i kuhati ga u kipućoj vodi sat vremena. Poslužuje se preliveno majonezom ili umakom od kapara.