Volite li jednostavna, kreatvina i hranjiva rješenja i na vašem tanjuru zasigurno ste pobornika lika i djela slavnog Jamieja Olivera. Ukoliko ste među vlasnicima neke od njegovim brojnih kuharica zasigurno znate koliko su njegovi recepti dobro objašnjeni te jednostavni za primjenu a ukoliko vam je svijet kuhanja nov pozivamo vas da ga otkrijete upravo kroz neke od njegovih recepata. Nas je oduševio onaj u kojem je glavni sastojak glavica zelene salate, puterice. I dok će mnogi reći kako je salata samo prilog, kroz ovaj smo recept otkrili kako jednostavnu glavicu salate začinjenu ukusnim preljevom možete pretovriti u odličan ljetni obrok. Tajna je u preljevu, a ovaj se priprema od jogurta, senfa i paremzana, te komadiću feta sira i malo inćuna.

Zelena salata s preljevom od jogurta, senfa i parmezana
Sastojci:
50 g parmezana
½ limuna
6 žlica jogurta
20 g feta sira
4 fileta inćuna
1 žličica senfa
1 veća glavice puterice

Priprema:
Za pripremu preljeva naribajte trećinu količine parmezana, koricu limuna. U blender ubacite naribane sastojke te iscijeđeni sok limuna, jogurt, fetu, inćune i senf. Blendajte dok smjesa ne postane glatka te je prebacite u zdjelu. Začinite po želji, kušajte. Naribajte te dodajte i ostatak parmezana. Odložite u hladnjak.
Za pripremu jela važno je očistiti salatu tako da bacite vanjske listove a unutarnje odlomite ili odrežete. Prije posluživanja svaki list umočite u preljev, neka se dobro povežu te potom prebacite salatu na tanjure i poslužite. Osim kao samostalni obrok ovako začinjenu puter salatu možete poslužiti kao prilog pečenom mesu.