Slavna američka kuharica Ina Garten, poznata i kao Bosonoga kontesa, kako se zove njezina dugovječna kulinarska emisija na Food Networku, jedna je od onih kojima se ne da kuhati dok su najveće vrućine te je stoga na svom instagramu objavila recept za osvježavajuću salatu s domaćim rajčicama, sirom roquefortom i listićima bosiljka te malo maslinova ulja.

“Prevruće je za kuhanje, a ovo nije obična salata s rajčicama”, poručila je Ina i dodala da se se ova salata može smatrati kompletnim obrokom, ali i komad pečene piletine uz nju ide savršeno.


Ovaj jednostavan recept, kao i brojni drugi, vrlo ukusni i ne puno kompliciraniji naći će se u Ininoj novoj kuharici 'Go-To Dinners' koja izlazi 25. listopada. Kako objašnjava, svojim novim izdanjem Bosonoga kontesa donosi brojne recepte i savjete kako da svoje večere što više pojednostavite, smanjite količinu stresa u kuhinji (pa imamo ga dovoljno na svim drugim područjima, zar je potrebno imati ga i na mjestu gdje bismo trebali uživati?), a da svejedno postignete maksimum okusa te da vaši ukućani i gosti budu izuzetno zadovoljni pripremljenim jelima. Tu su jela poput makarona sa sirom koji se pripremaju unaprijed, i samo ubace u pećnicu prije nego što dođu gosti, ili pak toskanse juhe s bijelim grahom, kajgane cacio e pepe...

Gart_9781984822789_Front_rev.jpg
instagram ina garten 

"Rečenica 'Volim te, dođi kod mene na večeru' za mene je više od poziva da s nekim podijelim obrok. To je način da stvorite malu zajednicu prijatelja i članova obitelji koji se međusobno vole i podržavaju, jer više nego ikada trebamo jedni druge. Ovi recepti dat će vam potrebno samopouzdanje da pripremate večere koje će sve vaše drage ljude okupiti oko vašeg stola", govori Ina Garten, koja je ideju za ovu kuharicu dobila tijekom lockdowna.

ina garten1.jpg
instagram ina garten 

"U to vrijeme stalno sam nešto kuhala i nakuhavala, te sam tako kuhajući pronašla brojne prečace kako neke stvari napraviti unaprijed, kako si olakšati pripremu određenih jela, kako si olakšati stvari u kuhinji. Također, osmisila sam puno recepata čiji ostaci već druge večeri postaju potpuno novo jelo. Uživala sam sastavljajući ovu kuharicu i nadam se da će ljudi uživati pripremajući jela prema mojim receptima", ispričala je slavna kuharica.