Poznato je kako kraljevska obitelj voli svoju tradiciju. Neka pravila i običaji kojih se njezini članovi moraju pridržavati sežu daleko u prošlost, a neka su usvojena s godinama. Kada se udala za princa Williama, Kate Middleton pristala je na njih, a strogo ih se pridržava već godinama.

Glasanje

Izaći na izbore i glasati ili imati politički stav kada je u pitanju Kate Middleton nije dopušteno. Upravo zato ona nikada nije izjavila ništa što bi bilo blizu političkog mišljenja, a to nije slučajnost. Britanija je demokracija kojom vladaju premijer i parlament, a kraljevska obitelj ostaje neutralna po svim pitanjima koja se tiču politike i vlade. Ipak, ovo pravilo nije zabilježeno zakonom, ali obitelj to čini zbog običaja.

Kate Middleton ne smije glasati
Profimedia 

Monopoly

Društvena igra Monopoly na popisu je onih igara koje kraljevska obitelj ne smije igrati, ipak, nije sve zabranjeno pa princeza može igrati Uno. Jednom prilikom princ Andrew objasnio je pravilo zabrane Monopolyja kada je dobio igru na dar. 'Ne smijemo igrati Monopoly kuće, postaje previše opako.

Češnjak

Navodno, kraljica toliko mrzi češnjak da je zabranjen. 'Nikada ne možemo poslužiti ništa s češnjakom ili previše luka. Također nismo mogli poslužiti meso koje je slabije pečeno, jer je ona voljela svoje meso više pečeno', rekao je jednom prilikom kraljevski kuhar. Ipak, vjerujemo kako je Kate kada je u pitanju njezin dom zanemarila ovo pravilo.

Kate Middleton ne smije jesti češnjak u blizinu kraljice
Profimedia 

Ulazak u prostorije

Kad kraljevska obitelj uđe u sobu, njezini članovi ne smiju tek tako hodati po njoj. Moraju ući po redu prvenstva ili rangu. Dakle, prva ulazi kraljica Elizabeta, zatim princ Charles, zatim Camilla, zatim princ William pa Kate.

Kraljičina torba

Kao što svi moraju završiti s jelom kada kraljica završi, tako kada stavi svoju torbicu na stol znači da je vrijeme da se stvari privode kraju. Signal je zapravo namijenjen kraljičinim pomoćnicima da počnu spremati stvari, ali do sada, ako mi znamo za njega, to zna i svaka osoba pozvana na državnu večeru u Buckinghamsku palaču.

Kraljica Elizabeta II. torbicom daje do znanja kada je kraj duženja
Profimedia 

Čaj

Britanci su poznati po svojoj ljubavi prema čaju, ali ako članovi kraljevske obitelji odluče uživati u njemu to moraju učiniti na određeni način. Kate i ostali članovi moraju palcem i kažiprstom držati vrh ručke, dok bi srednji prst treba poduprijeti dno. Također, trebala bi pijuckati s istog mjesta kako na cijelom rubu ne bi bilo mrlja od ruža za usne.

Kratke hlače

Njezini sinovi ne smiju nositi duge hlače. Prvi put kada je princ George nosio duge hlače u javnosti bilo je vjenčanje Meghan i Harryja 2018. Prije toga, uvijek smo ga viđali samo u kratkim. To je zbog tradicije više klase za male dječake, koju kraljevska obitelj slijedi.

Sinovi Kate Middleton i princa Williama trebali bi nositi kratke hlače
Profimedia 

Šifrirani poziv

Prije nego je cijeli svijet saznao kako su Kate i William postali roditelji, kraljica je bila prva kojoj se vijest morala javiti putem šifriranog telefonskog poziva. Nije u pitanju samo bakina ljubav prema unucima već pravilo za sva kraljevska rođenja, a svi detalji o njemu su strogo čuvana tajna.

Kraljica Elizabeta prva saznaje kada se rodi novi član kraljevske obitelji
Profimedia 

Odjeća za sprovod

Otac kraljice Elizabete umro je dok je ona bila u inozemstvu, a sa sobom nije imala crninu. Odjeća joj je dostavljena kada je sletjela u London kako bi mogla izaći u odjeći za žalovanje. Od tada svi članovi obitelji kada putuju u inozemstvo moraju spakirati crnu odjeću. Iako na prvu djeluje morbidno, zapravo je riječ o promišljenoj gesti.

Kate Middleton kada putuje u inozemstvo mora ponijeti crninu
Profimedia 

Izgled

Kada je riječ o modi, Kate ne smije nositi cipele na punu petu kada je blizini kraljice. Isto tako, na svim formalnim događanjima mora nositi šešir. Njezina kosa uvijek mora biti isfenirana i čista, nokti moraju biti uredni, a šminka diskretna.

Više fotografija kraljevske obitelji pogledajte u galeriji. 

Profimedia Britanska kraljevska obitelj s godinama se suočavala s raznim tračevima i teorijama zavjere.