Održao se ovogodišnji teniski turnir Wimbledon, a osim onoga što se događalo na terenu, pažnju su privukli i trenuci s tribina i VIP loža.

Princ George debitirao je na Wimbledonu, Tom Cruise uhvaćen je kako pogledom lovi vojvotkinu, a Kate Middleton i Jelena Đoković imale su pravi modni okršaj tijekom trajanja turnira.

Tom Cruise gledao je Kate Middleton na Wimbledonu
Profimedia 

Pobjedu je po sedmi put odnio Novak Đoković, a wimbledonski trofej uručila mu je upravo vojvotkinja od Cambridgea. Nakon pobjede, kraljevska obitelj imala je prilike popričati na kratko s pobjednikom. Princ George imao je priliku držati trofej, a Kate je Novaku čestitala i osmu godišnjicu braka.

Spomenuli smo da je princ George prvi put posjetio Wimbledon, ali primjetno je bilo odsutstvo njegove sestre, princeze Charlotte i brata, princa Louisa. 

Na Twitteru su odmah krenuli brojni šaljivi komentari, a jedan je posebno nasmijao sve.

Također, Novak Đoković je u svom pobjedničkom govoru otkrio kako i njegova kći Tara nije smjela gledati meč s tribina te otkrio da je to zato što još nema pet godina. Ona se pridružila mami Jeleni kada je meč završio.

Otkrio je i da njegov sedmogodišnji sin Stefan nije želio gledati tatu, već je sam odigrao teniski meč s prijateljem.

I uistinu, u pravilniku Wimbledonu stoji:

Bebama i djeci mlađoj od pet godina nije dopušten pristup izložbenim terenima (Centar, br. 1, br. 2, br. 3, 12 i 18).

Tako smo ostali uskraćeni za show princa Louisa, a iako princeza Charlotte ima sedam godina i mogla je prisustvovati turniru s roditeljima i bratom Georgeom, izgleda da ju tenis previše i ne zanima, ili se solidalizirala s mlađim bratom Louisem.

Princ George prvi put je bio na Wimbledonu
Profimedia 

Također, još jedno od pravila za kraljevsku ložu glasi: 

Svi koji sjede u kraljevskoj loži mole se da ne nose šešire, u slučaju da zaklanjaju pogled drugima oko njih.

No, izgleda da za Kate, buduću kraljicu, to pravilo ne vrijedi.

U jednom trenutku vojvotkinja je stavila slamnati šešir s velikim obodom kako bi mogla nesmetano uživati u meču.

Kate Middleton prekršila je pravilo Wimbledona
Profimedia 

Podsjetimo, Kate Middleton je 2016. preuzela pokroviteljstvo nad AELTC-om (All England Lawn Tennis and Croquet Cluba) od kraljice. S tim u skladu ima čast nositi vrpcu oblikovanu u mašnu, u službenim bojama privatnog kluba 'Wimbledon ljubičasta' i 'Wimbledon zelena'.

Samo ako ste dio AELTC-a smijete nositi mašnu. U suprotnom, nemate sreće. AELTC ima samo 375 članova, a konkurencija za prihvaćanje je teška; postoji lista čekanja od više od 1000 ljudi, prema Forbesu.

U galeriji pogledajte više fotografija s Wimbledona.

Profimedia Kate Middleton i Jelena Đoković na Wimbledonu