Sastojci: dagnje 1 kg krušne mrvice 0,20 kg sol, papar po potrebi peršin vezica rajčica 2 kom. cca. 0,20 kg maslinovo ulje 0,10 l sir parmezan 0,10 kg češnjak 3 zrna maslac 0,05 kg krupna morska sol cca. 0,30 kg (za posluživanje)
Priprema: Dagnje očistimo i u malo vode pustimo da prokuhaju (obavezno trebaju biti poklopljene). Kuhamo ih dok se ne otvore. Kad su se otvorile, ocijedimo i ohladimo te ih vadimo iz školjke. U posudu stavimo krušne mrvice, sitno nasjeckan bijeli luk, sitno nasjeckan peršin, ribani parmezan, maslinovo ulje i sve dobro promiješamo. Zatim, u svaku polovicu školjke stavimo komadić maslaca i na njega položimo meso školjke. Sve prekrijemo smjesom krušnih mrvica i ostalih sastojaka, tako da prekrije kompletno meso i ispuni polovicu školjke. Posložimo na pleh i stavimo u pećnicu na oko 180 stupnjeva oko 10 minuta (kad se sve lagano zarumeni, tj. dobije zlatnožutu boju, izvadimo). Na tanjur posložimo krupnu sol i dodamo u obliku cvijeta gratinirane školjke.
Savjet: Na ovakav način možemo pripremati i Jakobove kapice.
recept Branka Ognjenovićafoto: ThinkStock
Omiljena maskara Kendall Jenner košta samo 15 eura: U novom tutorialu pokazala kako postiže punije i gušće trepavice
Vlado Kalember otvorio dušu o bivšoj supruzi: 'Kad smo se upoznali, bila je mlada i trebao joj je netko kao ja...'
Haljina iz Zare postala viralni hit jer povećava dekolte: Probala sam je, pogledajte isplati li se dati 30 eura za nju
Čitatelji Storyja biraju: Tko zaslužuje titulu najljepše Hrvatice?
Isprobala sam Zarinu košulju za kojom je TikTok poludio: Pogledajte isplati li se dati 20 eura za nju