Sastojci: brokula 0,40 kg cvjetača 0,40 kg mrkva 0,20 kg mahune 0,10 kg brašno 2 žlice maslac 0,05 kg jaja 2 kom. ribani sir parmezan 0,10 kg muškatni oraščić prstohvat sol, papar po potrebi mlijeko 0,20 l
Priprema: Povrće očistimo, odvojimo na cvjetove, pa naglo prokuhamo. Izvadimo ga u hladnu vodu i pustimo da se dobro ocijedi. Od brašna, maslaca, mlijeka, muškatnog oraščića napravimo umak bešamel, zatim dodajemo žumanjke i na kraju ribani sir (tako dobijemo umak mornai). Podmazan pleh pospemo krušnim mrvicama, zatim poslažemo povrće, prelijemo umakom i stavimo u prethodno zagrijanu pećnicu na oko 170 stupnjeva da se zapeče oko pola sata.
Savjet: Uz ovo jelo možemo još poslužiti i neki dobar komad pečenog mesa, a ako ne, onda komad prženog sejtana.recept Branka OgnjenovićaFoto: ThinkStock
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima (Narodne novine, br. 111/2021, 114/2022), komentiranje na našim portalima omogućeno je samo korisnicima koji su se prethodno registrirali i koji su se upoznali s našim pravilima komentiranja. Zabranjeno je postupanje suprotno odredbama članka 94. stavka 2. Zakona o elektroničkim medijima, a svaki je korisnik osobno odgovoran za cjelokupan sadržaj koji objavi ili učini dostupnim.
Još uvijek nema komentara - sjajna prilika da pokreneš raspravu.