Još
Emisije
Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Lifestyle

Zapečeno povrće s umakom od sira

Autor Josipa Scotti Čavlina
Autor Josipa Scotti Čavlina

Sastojci: brokula 0,40 kg cvjetača 0,40 kg mrkva 0,20 kg mahune 0,10 kg brašno 2 žlice maslac 0,05 kg jaja 2 kom. ribani sir parmezan 0,10 kg muškatni oraščić prstohvat sol, papar po potrebi mlijeko 0,20 l

Priprema: Povrće očistimo, odvojimo na cvjetove, pa naglo prokuhamo. Izvadimo ga u hladnu vodu i pustimo da se dobro ocijedi. Od brašna, maslaca, mlijeka, muškatnog oraščića napravimo umak bešamel, zatim dodajemo žumanjke i na kraju ribani sir (tako dobijemo umak mornai). Podmazan pleh pospemo krušnim mrvicama, zatim poslažemo povrće, prelijemo umakom i stavimo u prethodno zagrijanu pećnicu na oko 170 stupnjeva da se zapeče oko pola sata. Savjet: Uz ovo jelo možemo još poslužiti i neki dobar komad pečenog mesa, a ako ne, onda komad prženog sejtana.recept Branka OgnjenovićaFoto: ThinkStock

Tagovi

loader