Sastojci: pileća prsa file 4 kom. cca. 0,60 kg kesten 0,10 kg panceta 0,10 kg divlja riža 0,20 kg sol, papar po potrebi maslac 0,05 kg umak od pečenja 0,10 l

Priprema: Kestene malo isjeckamo. Nožem napravimo džep u pilećem fileu i napunimo prethodno isjeckane kestene. Cijeli file omotamo listićima pancete gledajući da svi završavaju na donju stranu. U slanu prokuhanu vodu dodajemo rižu i kuhamo uz povremeno miješanje. Pileća prsa položimo na zagrijanu tavu tako da budu okrenuta prema završetku pancete. Lagano pržimo i s jedne i s druge strane. Panceta mora bit hrskava i rumena. Kada je kuhana, rižu ocijedimo i propirjamo na maslacu. U tavu gdje se prže prsa dodajemo malo umaka od pečenja. Izvadimo prsa i koso zarežemo. Rižu posložimo na tanjur. Gore položimo prsa i sve prelijemo (ukrasimo) umakom. Savjet: Uvijek kad nešto omatamo pancetom, gledamo da završava na istu stranu i ta strana uvijek prva dolazi ili na roštilj ili na tavu (zato da se ne bi odmotala, tj. da ostane stisnuta).recept Branka Ognjenovićafoto: ThinkStock