Još
Emisije
Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Lifestyle

7 razloga zašto kupujemo tenisice

Autor Ma.D.
Autor Ma.D.

Jeste li si nekada postavili to pitanje i shvatili da je odgovor mnogo složeniji od – kupujem ih zato što mi se sviđaju?

Izvor: TAF

Sigurni smo da za svake tenisice, posebice ako ste veliki ljubitelj te sve popularnije obuće, imate više razloga zašto ste se odlučili baš za te. I vjerovali ili ne, prava je istina da zaista postoji mnogo razloga zbog kojih se određeni par našao u vašem ormaru. Primjerice, volite određeni oblik, ljubitelj ste neke boje i/ili kombinacije boja, neki par vam je posebno drag jer ste ih, recimo, kupili u Pragu na prvom putovanju s tadašnjim dečkom, a današnjim suprugom. Naravno da ponekad kupujemo i instinktivno, ali čak i ti primjerci imaju valjan razlog zašto smo ih kupili. Kupnja tenisica nije jeftin hobi pa ćete se sljedeći put sigurno upitati: "Zašto kupujem ove tenisice?" Dakle, izuzmemo li divljenje, evo najčešćih sedam razloga zašto kupujemo tenisice.

Izvor: TAF

Emocionalni moment 

Mnogi su od nas strastveni kupci i potrošači kada je o tenisicama riječ. Nosimo ih ili kupujemo zbog istinske ljubavi prema njima. Često kupimo određene modele jer smo sentimentalno vezani uz njih. Bilo da je riječ o prvom paru koji smo kupili vlastitim novcem, paru u kojem ste se zaručili ili možda paru koji ste nosili tijekom nekog nezaboravnog sportskog događaja. Za mnoge je model Air Max 90 bio prvi par obuće kupljen vlastitim džeparcem pa je zato na posebnomu mjestu u vašem srcu. I kada je situacija takva, ne možemo staviti novčanu vrijednost ispred onoga što osjećamo, niti se osjećaj može opisati riječima.

Ekskluziva

Tko ne voli imati tenisice koje ne posjeduje mnogo ljudi? To je razlog zašto neki primjerci stoje mnogo - jer dolaze u limitiranom broju. Što je tenisica ekskluzivnija, veće su šanse da će biti skupa. Zato i želimo imati razigranu paletu boja i tekstura s pokojim dodatnim impresivnim detaljima.

Bogata povijest

Postoje neke tenisice koje su promijenile povijest kulture tenisica zauvijek! Kada je dizajnerski tim 1990. godine predstavio dizajn Air Max 90, odjeknula je poruka "bigger is better". Predstavljene su moćne tenisice koje su premašile sve dotadašnje inovacije, a Air Max 90 uveo je veću količinu kapsuliranog zraka i podebljane, snažne palete boja koje su odredile nastavak serije. Za trkače je to značilo veću udobnost, a za ulice - novi trend! Ove godine slavni model obilježava tri desetljeća. Redizajn je potpuno old school, a obožavatelji ih kupuju s velikim uzbuđenjem. Od sada se mogu pronaći i u trgovinamaThe Athlete's Foot ili naručiti online.

Izvor: TAF

Udobnost

Što smo stariji, kupujemo sve udobnije tenisice. Mnogi će se složiti da je predimenzioniran potplat baš ono bez čega više ne mogu zamisliti najdražu tenisicu. Devedesete su donijele senzaciju zvanu daddy shoe, a snažne bold linije i siluete postale su planetarno popularne. Trenutačno smo svjedoci povratka te siluete. Daddy shoe probijaju se na top-ljestvici, a Air Max 90 su česte u ormarima Nikeovih fanatika i kolekcionara.

Odanost brendu

Znate li nekoga tko nosi samo jednu marku tenisica? Neki ljudi ostaju odani jednom brendu i ne kupuju ništa osim njihovih tenisica. I nema potrebe razgovarati o nedostatku raznolikosti s njima. To je jednostavno tako!

Hype

Zahvaljujući društvenim medijima, lako su nam dostupne informacije o svakom novom paru tenisica koji se pojavi u trgovinama pa (srećom ili nažalost) možemo biti poprilično ažurni u kupnji. Bez obzira na to je li riječ o najnovijem retro izdanju objavljenom prošloga tjedna ili najnovijem modelu iz obitelji najdražeg brenda. Kada nam se nešto sviđa, prirodno je da to glorificiramo i stavljamo na vlastiti tron najcool potrepština.

Izvor: TAF

Zato što vam se sviđaju

To bi trebao biti najveći i najvažniji razlog zašto kupujete tenisice - jer vam se sviđaju. A kako zasad stvari na modnom tržištu stoje, jedan od najpopularnijih modela tenisica ovoga proljeća bit će zasigurno Volt, Hyper Purple i Hyper Tirkizna. Stoga, požurite osigurati si svoj par koji ćete idealno uklopiti u svoj proljetni modni outfit.