Teško je samo na temelju izgleda pogoditi da pjevačica, glumica, modna dizajnerica, producentica... Jennifer Lopez ima već pedeset godina. A to može zahvaliti njezi tijela, marljivom vježbanju i pravilnoj, zdravoj prehrani. Iako, priznaje, koji put pojede burger ili drugo kalorično jelo, zgodna latina itekako pazi što jede i što kuha svojim ukućanima. Ukusan je i zdrav njezin recept za balzamičnas pileća prsa, koji obožavaju i njezina djeca, blizanci Emme i Max.
Balzamična pileća prsa
4 odreska od pilećih prsa
2 krumpira ili batata 1 veliki korijen peršina
1 luk, narezan na četvrtine
1 žlica ekstradjevičanskog maslinova ulja
1 žlica sjeckanog svježeg ružmarina
sol, papar
¼ šalice balzamičnog octa
¼ šalice javorova sirupa
1 žlica smeđeg šećera
Izmiješajte sve sastojke za marinadu pa je prelijte preko piletine. Držite u marinadi barem pola sata ili preko noći u hladnjaku. Pećnicu zagrijte na 200 ˚C. Povrće izmiješajte s ružmarinom, maslinovim uljem, solju i paprom te ga u jednom sloju posložite po nauljenom limu za pečenje. Pecite 30 minuta. Nakon toga preokrenite povrće i na njega posložite mariniranu piletinu koju ste posuli s malo soli i papra. Pecite još pola sata. Možete dodati i drugo sezonsko povrće. Primjerice, sjajan su proljetni dodatak grilane šparoge.