Još
Emisije
Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Lifestyle

VRTOVI I TERASE Stapanje vanjskog i unutarnjeg

Autor Nikolina Kunić
Autor Nikolina Kunić

Povezati osnovne dekorativne elemente u vrtu i kući mnogima je postala nit vodilja pri uređenju vanjskih prostora

Izvor: Shutterstock

Kada je o vrtovima i terasama riječ, prije nekoliko godina počela je svojevrsna revolucija u dizajnu vrtnog namještaja kojom su dizajneri i proizvođači željeli vanjski prostor urediti tako da izgleda lijepo i da je udoban za boravak gotovo kao i interijer. Granica između ta dva svijeta smanjuje se iz sezone u sezonu. Štoviše, nailazimo na sve više primjera koji pokazuju da namještaj koji nam je postao suvišan u interijeru fantastično funkcionira u eksterijeru, ali i obrnuto.

Taj je trend povezan sa sve većom potrebom za modularnosti, ljudi jednostavno žele odvući stolac s terase u blagovaonicu, žele izbrisati granice između prostora. Domišljati dizajneri stoga su im ponudili kolekcije s vrlo dobro razrađenim komadima koji funkcioniraju u oba svijeta. Fotelje imaju identični vez kao one za dnevni boravak, stolci su modernizirani kao i vrtni stolovi, a sve komade krasi bezvremenski trend - udobnost. Bez obzira na boje ili materijale, sve mora biti podređeno udobnosti. Stolci nisu kruti kao prije, a izbor materijala nije jedini parametar udobnosti.

Izvor: Shutterstock

Sve nove kolekcije odlikuju se dodacima u koje možete utonuti, kao što su veliki, mekani jastuci. Činjenica je da više nismo zadovoljni samo foteljom ili vrtnim kaučem, vrijeme je da uvedemo druge ukrasne detalje. Postolja za stolove, garniture za deserte, pladnjevi i slično samo su neki od dodataka kojima ćemo dodatno naglasiti našu idiličnu vrtnu bajku. U ponudi je mnogo opcija, među ostalim i vrtne rasvjete pa terasi možemo dati još osobniju notu, naglasiti dizajn i postići toplu atmosferu koja prevladava u unutarnjim prostorijama. U posljednje je vrijeme sve više vrtnog namještaja koji pršti bojama i teksturama nadahnutim motivima iz dalekih egzotičnih krajeva, ali i skandinavskih predjela koji su se materijalima i dizajnom nametnuli u uređenju eksterijera, ali i interijera.

Izvor: Shutterstock

Tagovi

Najčitanije

Najnovije