Dolazi toplije vrijeme, a s njime i sve blagodati namirnica koje nam priroda nudi. Toga je svjesna i tenisačica Donna Vekić koja se okušala u spravljanju ukusnog i jednostavnog tarta s jabukama. Autor recepta je chef Nicolas Lambert koji je, kaže, ovaj recept naučio na samom početku karijere. Da je našoj sportašici kulinarski pothvat uspio potvrdio je i sam Nicolas rekavši kako priželjkuje 'da igra tenis upola dobro koliko Donna zna kuhati'. 'Nije uopće bilo teško. Samo treba malo strpljenja za rezanje jabuka na tanko-tanko!', otkrila nam Donna i dodala kako je kolač jako fin.
Sastojci za tijesto:
- 150 grama maslaca
- 90 grama šećera
- 250 grama brašna
- 30 grama sitno mljevenih badema
- 1 jaje
- 1 gram cimeta u prahu
- 1 gram soli
Za nadjev:
- 100 grama meda
- 100 grama maslaca
- 1 gram cimeta
- 2 grama soli
Priprema:
Umiješajte maslac i šećer. Zatim dodajte usitnjene bademe, sol i cimet. Dodajte jaje i na kraju umiješajte brašno. Izvaljajte tijesto na debljinu od tri milimetra i napravite tart od promjera otprilike 30 centimetara. Zatim pripremite nadjev. Sve sastojke izmiješajte na umjerenoj vatri. Narežite jabuke koliko je potrebno da prekrijete tart. Prelijte s umakom netom prije stavljanja u pećnicu ugrijanu na 160 stupnjeva. Pecite oko sat vremena. Ovaj kolač doći će do pravog izražaja ako mu pri posluživanju dodate sladoled. Dobar tek!