Još
Emisije
Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Lifestyle

Draga mlađa JA, molim te, pročitaj ovo do kraja!

Autor Cosmopolitan.hr
Autor Cosmopolitan.hr

Koje biste vi poruke poslali mlađoj sebi?

Izvor: Profimedia

Ovo je osam poruka za svaku djevojku koja se ima potrebu obratit mlađoj sebi, piše Cosmopolitan.hr.

1. Svijet se ne okreće oko tebe. Sjeti se onih psihičkih slomova koje si doživljavala kada ti je mama zabranila izlazak na tulum na kojem je trebao biti i ON. Ne baš cool, ali mama ti je samo htjela sve najbolje i samo se brinula za tebe. Osim toga, ON te pozvao van par godina kasnije. I vi ste naravno pristali. I dan danas vam je žao zbog toga!

2. Ne žuri se odrasti! Polakše sa šminkom! Uživaj u tome što si mlada i što za sve ludorije imaš opravdanje i dopuštenje. Suprotbno od onog što vjeruješ, odrastanje ne izgleda kao s tv ekrana. Uglavnom svi zbunjeno hodaju okolo s milijunima upitnika oko glave i bez ijednog odgovora.

3. Fotografiraj što više toga! I razvij slike koje uslikaš! Koliko god neke fotografije luckaste, smiješne i blesave bile, razvij ih i čivaj ih. Jednog ćeš ih dana s radošću izvaditi iz kutije i smijati im se. I bit ćeš sretna što ih imaš.

4. Donosi ispravne odluke! Nastoj uvijek uzeti dovoljno vremena da razmisliš o problemu. Neke odluke koje doneseš danas, proganjat će te i godinama kasnije. A onaj frajer što ti obećaje skinuti sve zvijezde s neba; on samo pokušava uvući ti se u gaćice. Nemoj biti tako naivna!

5. Gradi mostove umjesto da ih pališ! Srednja škola je vrijeme kada bi trebala pronaći kumu, a ne mladoženju. Ti i tvoje prijateljice nesumnjivo ćete krenuti svaka svojim putem kada srednja škola ostane iza vas, no nastojte ostati u kontaktu. Bez obzira na sve, nitko te ne pozna bolje od prijateljica koji su uz tebe bile cijelo odrastanje.

6. Ne trebaš dečka ODMAH! Izlazi, upoznaj ljude, zabavljaj se. Mlada si, uživaj u tome! Slobodno skupljaj i biraj frajere, no barem ih dobro izfiltriraj!

7. Nemoj biti pretjerano samopouzdana! Apsolutno je nepotrebno pokušavati impresionirati sve oko sebe. Kao prvo, oduzima previše energije i vremena, a kao drugo, za samo koju godinicu kada završiš sa srednjom školom, bolit ćete briga za sve te ljude. Zaozbiljno! Uopće nije bitno koliko ti se danas čine bliski i koliko ne možeš zamisliti život bez njih.

8. Alkohol nije tvoj bff. Mislim da doista ne želiš da te se pamti kao dežurnu pijanduru. barem ne tako rano. Imaš cijeli život pred sobom da se napiješ kada zatreba, barem pričekaj da postaneš punoljetna. A jednog će ti dana doslovno biti muka od same pomisli na alkohol, obećajem!

Najčitanije

Najnovije

loader