Još
Emisije
Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Lifestyle

Dobar san znači dobar madrac

Autor Nikolina Guja
Autor Nikolina Guja

Udobnost je najbitnija vašem tijelu

Izvor: Profimedia

Spavaća soba jedna je od najinimnijih prostorija u našem domu. U njoj spavamo, budimo se, odmaramo i prije svega se pripremamo za novi radni dan. S obzirom na to da način njezinog uređenja i udobnost kreveta itekako utječu na naše raspoloženje i produktivnost tijekom dana, razumljivo je da ćemo posvetiti što je više vremena kvalitetnom odabiru namještaja, ali i odgovarajućeg madraca za krevet.

Izvor: Profimedia

Budući da ljudi provode gotovo trećinu života spavajući, jedan od glavnih otkrića u industriji spavanja bio je madrac s oprugama patentiran 1900. godine. Madrac s oprugama odjednom je pružao udobnost i potporu neovisno o veličini, obliku ili težini tijela. No, godine su bile potrebne da proizvođači otkriju kako stvoriti prozračnu pjenu i iskoristiti prednosti opruga za stvaranje najudobnijih madraca, stoga možemo biti sretni jer živimo u dobu kada je spavanje udobnije no ikada.

Izvor: Profimedia

I baš zato što je udobnost prilično individualna stvar, ne postoji univerzalni recept prema kojem možete odabrati madrac. Svatko ima drugačije preferencije što se tiče udobnosti. Idealan madrac trebao bi vam omogućiti da udobno smjestite sve točke pritiska u madrac, odnosno da one lagano utonu, ali opet treba biti dovoljno čvrst da kralježnica ostane ravna i paralelna s podom u ležećem položaju. Zato ne zaboravite, bez dobrog sna naše tijelo ne može normalno funkcionirati, a dobar san znači dobar madrac!

Tagovi

Najčitanije

Najnovije