Topli ljetni dani sami po sebi su 'slatki', no mogu biti još slađi. A kako ih bolje upotpuniti nego ukusnim kolačem, kojeg možete napraviti kod kuće, i to poput pravog slastičara. Zato vam u nastavku donosimo recept za ukusnu voćnu roladu po receptu naše slastičarke i chefa, Nine Šarić. 

RECEPT:

Tučeni ganache od kokosa:

233 g slatkog vrhnja (1)
233 g bijele čokolade
5 g želatine u prahu
25 g hladne vode
427 g slatkog vrhnja (2)
20 g kokos brašna

U zagrijano slatko vrhnje (1) dodati pripremljenu želatinu i preliti u 3 puta preko otopljene čokolade,miješati pjenjačom do svilenkaste emulzije. Dodati slatko vrhnje (2) i izmiksati štapnim mikserom. Prekriti folijom u direktni kontakt i hladiti u firžideru minimalno 6 sati.

Kad se krema stisnula izmiksati u mikseru 30 sekundi s kokos brašnom da krema dobije volumen.

Uživajte u voćnoj roladi po receptu domaće slastičarke
facebook/chef kuha doma 


Voćni coulis:

93 g pirea od borovnice
93 g pirea od jagoda
30 g glukoznog sirupa
40 g šećera (1)
4 g pektina
12 g šećera (2)
20 g limunovog soka

Na vatri kuhati voćni pire,glukozni sirup i šećer(1) do vrenja, dodati prethodno dobro izmješani pektin sa šećerom (2) i kuhati još 1-2 minute. Maknuti s vratre,dodati limunov sok i izmiksati štapnim mikserom. Staviti u zdjelu,foliju u direktni kontakt i hladiti u frižideru sat vremena.

Završiti u mikseru s pjenjačom 30 sekundi da coulis omekša.

Biskvit:

82 g jaja
32 g žumanjaka
64 g šećera (1)
52 g bjelanjaka
22 g šećera (2)
42 g prosijanog brašna

Miksati jaja,žumanjke i šećer (1) 10 minuta s nastavkom pjenjača. Nakon toga izmiksati bjelanjke sa šećerom (2) do mekanih vrhova.
Spojiti dvije smjese i lagano umješati brašno.
Tanko poravnati u pleh na papir za pečenje i peći 5 minuta na 200 stupnjeva.

Na ohlađeni biskvit tanko rasporediti špatulom coulis pa kremu,zarolati i pustiti u škrinji preko noći. Rezati roladu i pustiti 30 minuta da se opusti na sobnoj temperaturi prije posluživanja.

Dobar tek!