Ljeto je idealno i za - ljetne delicije. Zato na meniju ovih dana vladaju i školjke, među kojima su i ukusne vongole, bogate proteinima, mineralima i vitaminima. One donose bezbroj kulinarski varijanti, a domaći chef Pero Savanović donosi savršen mediteranski recept - pastu s vongolama, a sve je detaljno objasnio u videu.

Sastojci:

100 g tjestenine
300 g vongola
3 režnja češnjaka
1/4 peperoncina
peršin
konjak
5 g maslaca
0.05 l bijelo vino
papar

Postupak:

Na maslinovo ulje stavljamo narezani češnjak i peperoncin. Zatim stavljamo vongole koje smo prethodno proprali kroz par voda da izbacimo pijesak iz njih. Vongole zatim flambiramo konjakom i ugasimo sa bijelim vinom te dodamo malo ribljeg temeljca. Dodamo kuhanu tjesteninu i maslac te popaprimo. Sve skupa izmješamo, serviramo uz mlaz hladnog maslinovog ulja i malo svježe mljevenog papra.