Ljeto je idealno i za - ljetne delicije. Zato na meniju ovih dana vladaju i školjke, među kojima su i ukusne vongole, bogate proteinima, mineralima i vitaminima. One donose bezbroj kulinarski varijanti, a domaći chef Pero Savanović donosi savršen mediteranski recept - pastu s vongolama, a sve je detaljno objasnio u videu.
Sastojci:
100 g tjestenine
300 g vongola
3 režnja češnjaka
1/4 peperoncina
peršin
konjak
5 g maslaca
0.05 l bijelo vino
papar
Postupak:
Na maslinovo ulje stavljamo narezani češnjak i peperoncin. Zatim stavljamo vongole koje smo prethodno proprali kroz par voda da izbacimo pijesak iz njih. Vongole zatim flambiramo konjakom i ugasimo sa bijelim vinom te dodamo malo ribljeg temeljca. Dodamo kuhanu tjesteninu i maslac te popaprimo. Sve skupa izmješamo, serviramo uz mlaz hladnog maslinovog ulja i malo svježe mljevenog papra.
Omiljena maskara Kendall Jenner košta samo 15 eura: U novom tutorialu pokazala kako postiže punije i gušće trepavice
Vlado Kalember otvorio dušu o bivšoj supruzi: 'Kad smo se upoznali, bila je mlada i trebao joj je netko kao ja...'
Haljina iz Zare postala viralni hit jer povećava dekolte: Probala sam je, pogledajte isplati li se dati 30 eura za nju
Čitatelji Storyja biraju: Tko zaslužuje titulu najljepše Hrvatice?
Isprobala sam Zarinu košulju za kojom je TikTok poludio: Pogledajte isplati li se dati 20 eura za nju