Kao što mu ime i sugerira, Fidel Gastro inspiraciju crpi iz južnoameričke kuhinje, no nipošto ne staje na tome. Neki bi našu kuhinju opisali kao radikalni fusion zbog toga što se glavni chef, Petar Tomašević, vodi idejom da spaja naizgled nespojivo te da inspiraciju traži svuda. Fusion koji Fidel Gastro nudi svojim gostima baziran je na talijanskoj kuhinji uz snažne južnoameričke i japanske utjecaje.

Fidel Gastro inspiraciju crpi iz južnoameričke kuhinje, ali tu ne staje
promo 

Nedjeljko Mikac Cak, akademski kipar, dizajnirao je interijer Fidela Gastra. Odluka za industrijski smjer bila je hommage povijesti samog prostora, jer je to nekada bila stara tvornica. Uvođenje elemenata od drveta dalo je restoranu topao i opuštajući izgled i atmosferu.

U Fidel Gastro uvijek se trudimo svojim gostima ponuditi više od hrane i pića. Zbog toga subotom imamo žive svirke, kako bi iskustvo dolaska u Fidel Gastro postalo druženje i zabava uz vrhunsku hranu i piće. Na kraju, važno je istaknuti da je vlasnik, Goran Vručinić, dugogodišnji ugostitelj te da su mnogi naši gosti njegovi dugogodišnji gosti i prijatelji, te da se zbog toga osjeća posebna “domaća” atmosfera, što se vidi i na velikom broju gostiju koji nam se vraćaju na gotovo dnevnoj bazi.