Još
Emisije
Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Potpuno iskreno o bolnoj temi

Filmovi posvećeni borbi protiv raka dojke

 Izvor: Profimedia

U povodu Mjeseca borbe protiv raka dojke donosimo pregled nadahnjujućih filmova u kojim je iskreno prikazana ta tema. Bez obzira na to jeste li se sami borili protiv te zloćudne bolesti ili poznajete nekoga tko se trenutačno bori, ove filmove trebalo bi pogledati što više ljudi. Cilj im je gledatelje inspirirati i pokazati im da nada uvijek postoji. Bolest je to koja ne pogađa samo pojedinca nego i cijele obitelji, a mnogi od ovih filmova nastoje izvući ono najbolje iz iznimno teške situacije te ohrabriti borce i njihove voljene tijekom iznimno teškog putovanja.

‘Decoding Annie Parker’

Nastao prema istinitoj priči, film govori o Annie Parker, ženi koja je preboljela rak dojke, a njezina je dijagnoza pomogla liječnicima da otkriju gen povezan s rakom dojke BRCA1 koji pokazuje da je nasljedan kod žena. Iako ćete scene gledati suznih očiju, zapravo je na vedar i komičan način obrađena vrlo ozbiljna tema. Premda se do kraja prikaz mijenja, osvježenje je gledati ženu koja se vedrinom i na pomalo smotan način bori s rakom. Film bez uljepšavanja prikazuje borbu jedne žene u svim fazama raka te budi nadu da se iz te bitke može izići kao pobjednik.

 Izvor: Profimedia

‘Već mi nedostaješ’

Ovo je priča o istinskom prijateljstvu koja će vas vjerojatno rasplakati. S Drew Barrymore i Toni Collette u glavnim ulogama, iskrena i snažna priča prati dvije najbolje prijateljice, Milly i Jess, koje se poznaju od ranoga djetinjstva. Nerazdvojne su otkad su se upoznale i dijele apsolutno sve - tajne, odjeću, čak i dečke. Oduvijek su jedna drugoj bile podrška u svim usponima i padovima, ali kada odrastu, njihovi se životi polako počnu razdvajati. Jedna uplovi u obiteljski život i odluči imati djecu, druga se nenadano razboli, a velike životne promjene njihovo prijateljstvo stavljaju na kušnju.

 Izvor: Profimedia

‘Praznici s April’

Redatelj Peter Hedges film je posvetio svojoj majci koja je preminula od karcinoma. Katie Holmes glumi buntovnicu koja, nakon preseljenja u grad, poziva cijelu svoju obitelj na večeru za Dan zahvalnosti. April je shvatila da je život prekratak i želi mirnom večerom pokušati obnoviti odnose s najbližima, ali večer se, naravno, ne odvija kako je planirala. Susreta se najviše pribojava njezina majka Joy koja umire od raka, a April osjeća dodatni pritisak znajući da je to možda njihova posljednja obiteljska večera. Protkana crnim humorom, osnovna tema filma su komplicirani obiteljski odnosi, ali redatelj se pozabavio i međurasnom tolerancijom, umiranjem, praštanjem i brojnim drugim problemima.

 Izvor: Profimedia

‘Vrijeme nježnosti’

Iako je riječ o nešto starijem filmu na ovom popisu, ‘Vrijeme nježnosti’ svakako trebate pogledati jer je ta popularna romantična drama nagrađena s čak pet Oscara. Radnja filma prati napet odnos između Emme i njezine majke Aurore koja ne podržava kćerine životne odluke. Ignorirajući majčine savjete, Emma se uda za čovjeka koji zanemaruje njezine želje. Kada Emma otkrije da ima rak dojke, prva osoba koja joj pada na pamet jest majka na koju će se morati osloniti u borbi s bolešću. Sjajnu glumačku postavu čine Shirley MacLaine, Debra Winger i Jack Nicholson.

 Izvor: Profimedia

‘Pet’

Pet briljantnih umjetnica ovim je filmom udružilo snage u borbi protiv raka dojke. Riječ je o Jennifer Aniston, Alicii Keys, Demi Moore, Penelope Spheeris i Patty Jenkins koje su ispričale pet priča o pet žena kojima je dijagnosticiran rak dojke. Svaku priču režirala je jedna od spomenutih poznatih dama. Film vjerodostojno prikazuje što žene proživljavaju u borbi protiv raka dojke, od toga da moraju članovima obitelji reći svoju dijagnozu do prihvaćanja te vijesti koja im naposljetku mijenja život.

 Izvor: Profimedia

Magazin

Royals