Još
Emisije
Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Lifestyle

Desert inspiriran slavnom balerinom po receptu slastičarke Nine Šarić

Autor J.P.B.
Autor J.P.B.

Jedna od najpoznatijih hrskavih slastica

Izvor: Instagram

Hladniji dani, oblaci i kiše karakteristični su za jesen, koja itekako može biti vedra i lijepa, a boljem raspoloženju svakako će pomoći - ukusan desert. Zato je domaća slastičarka, 23-godišnja Nina Šarić s nama podijelila svoj 'adut', koji nikoga neće ostaviti ravnodušnim. 

Povezane vijesti

'Probala sam puno različitih recepata i metoda dok nisam došla do najboljeg recepta za savršenu meringue smjesu. S ovim možete napraviti puslice, beze kore ili kao u receptu koji slijedi poznati voćni kolač - Pavlovu. Pavlova je jedna od najpoznatijih hrskavih slastica koja je napravljena u čast ruskoj balerini Ani Pavlovoj, prema kojoj je slastica dobila i ime', rekla nam je.  

Ovu balerinu karakterizirale su vitkost,nježnost i krhkost pa je i prema tome ovaj osvježavajući kolač toliko lagan da se često zna i pretjerati s kriškama. Torta, odnosno kolač, se najčešće dekorira s nekom laganom kremom budući su ove kore od bjelanjaka vrlo lagane pa da torta ne potone. Recept je uistinu jednostavan, samo se trebaju pratiti koraci i sve će ići lako', garantira Nina. 

Izvor: privatna arhiva

Meringue: 

100 g bjelanjaka

200 g šećera

Žlica limunovog soka

20 g škroba

Izvor: privatna arhiva


Dekoracija:

200 g slatkog vrhnja za šlag


Postupak: 
U zdjelu sjedinite bjelanjke i šećer te pjenjačom na pari miksajte oko 5 minuta, dok se sav šećer ne otopi i smjesa ne upjeni.

Maknite s pare i nastavite miksati mikserom oko 5 minuta dok se smjesa ne prohladi i dok vrhovi smjese na lopaticama miksera ne budu čvrsti. Dodajte limunov sok i još kratko izmiksajte.

Na kraju ručno umješajte škrob špatulom.

Dresir vrećicom ili žlicom oblikujte manje krugove ili jedan veći na plehu prethodno obloženim papirom za pečenje.

Pećnicu podesite na funkciju ventilacije i pecite na 100 stupnjeva sat vremena.

Dekorirajte izmiksanim slatkim vrhnjem i sezonakim voćem po želji.

Na kraju Pavlove možete posipati kakaom,šećerom u prahu ili prahom maline za ljepši vizualni efekt.

Uživajte!

Najčitanije

Najnovije