Australijski model i jedna od najpoznatijih Victoria's Secret anđelica, 37-godišnja Miranda Kerr velika je ljubiteljica kuhanja i zdrave prehrane. Kako bi spojila ugodno s korisnim, osmislila je recept za zdrave bezglutenske muffine čiji su osnovni sastojci jabuke, banane i zobene pahuljice. Recept je svojedobno podijelila s obožavateljima, a kako naglašava, kad ih jednom probate, nećete ih moći prestati praviti.

Voćni muffini Mirande Kerr gotovi u tren oka
Story 

Sastojci

2 šalice zobenih pahuljica
2 kašike praška za pecivo
1/4 žličice sode bikarbone
1 1/2 žličice mljevenog cimeta
1/4 čaše meda
2 žlice chia sjemenki
1/4 šalice kozjeg mlijeka jogurta
1/2 šalice soka od jabuke
2 jaja, lagano istučena
1 bjelanjak
4 žlice kokosovog ulja
1/2 žličice vanilije u prahu
2 velike zelene jabuke
2 zrele banane
1/2 šalice nasjeckanih oraha

Voćni muffini Mirande Kerr gotovi u tren oka
Profimedia 


Priprema

U procesoru hrane samljeti zobene pahuljice u konzistenciju poput brašna. Dodajte orahe i sve skupa sameljite. U velikoj posudi za pomiješajte mljevene zobene pahuljice i orahe, prašak za pecivo i sodu bikarbonu. U zasebnoj maloj zdjeli lagano istucite jaja i bjelanjak. Pomiješajte jogurt i sok od jabuke. U malom loncu na laganoj vatri pomiješajte kokosovo ulje, cimet, vaniliju i med dok ne postane sirupasto i kombinirajte sa smjesom jaja. Dodajte mokru smjesu suhoj smjesi i polako ubacite naribane jabuke i banane. Zagrijte pećnicu na 350 °. Obložite posudu za muffine papirnatim oblogama ili lagano namastite kalupe za muffine i napunite do 3/4. Pecite 40 minuta odnosno, dok ne bude gotovo. Ostavite muffine da se ohlade 15 minuta. Prije posluživanja pospite cimetom.