Još
Emisije
Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Lifestyle

Volite svoje tijelo baš takvo kakvo je!

Autor Cosmopolitan.hr
Autor Cosmopolitan.hr

Imamo 10 i više nego dobrih razloga za to!

Izvor: Cosmopolitan.hr

1. Život je prekratak da se brinete o svojoj figuri. Vrijeme koje potrošite razmišljajući o tome kako izgledate, umjesto toga, provedite sa svojim voljenima, radite stvari koje volite, i pokušajte ostvariti neki od snova koje sanjate, piše Cosmopolitan.hr. Umjesto da brinete o svojoj figuri.

2. Biti zdrav je sve što je bitno. Je li vaše zdravlje u opasnosti? Trebate li smršaviti jer vam je to savjetovao liječnik? Ne? Dakle, prestani mozgati o tome. Bavite se se sportom i dobro jedite za svoje zdravlje, ali i uživajte s vremena na vrijeme, bit ćete sretniji. Meryl Streep je bila u pravu kada je rekla: "Ne brinite zbog svoje težine. Žene gube previše vremena brinući se za svoj izgled.” Također je dodala: “Svi se trude izgledati kao netko drugi, pa na kraju svi izgledaju isto. A naposlijetku, oni koji dobivaju uloge su baš oni koji izgledaju drukčije”.

3. Ljepota je prolazna. Želite li provesti svoj život nadajući se da ćete jednog dana izgledati kao netko drugi? Ili radije razmišljate o svojoj budućnosti?

4. "Savršeno tijelo" ne postoji. Potraga za savršenim tijelom isto je što i nadati se da u Disneylandu nećete čekati u redovima - nemoguće.

5. Ti si lijepa takva kakva jesi. Ponovite ovu rečenicu svaki dan ako je potrebno. Koliko god puta je potrebno, dok ne povjerujete u to što govorite.

6. Standardi ljepote izmislio je Hollywood, poznat i kao najluđi grad na svijetu. Čak je i Jennifer Lawrence priznala: “Po holivudskim standardima, ja sam debela! Smatraju me ‘punijom glumicom’. Ja jedem kao špiljski čovjek. Ja sam jedina glumica koja će izbjeći glasine o anoreksiji. Nikada ne bih gladovala za ulogu. Ja sam nepobjediva. Ne želim da djevojčice misle da ako žele izgledati kao Katniss, moraju preskakati obroke."

7. Propustit ćete puno pokušavajući smršaviti. Kupiti stan, postati majka, novi posao, osnovati udrugu, pomoći drugima, napisati knjigu... Toliko stvari možete raditi u životu umjesto da brinete o tome kako ne možete više stati u traperice koje ste zadnji put obukli u srednjoj školi.

8. Hrana je fina i napravljena je za jelo. Želiš li provesti svoj život bez užitka jedenja makarona, Pavlove, pite od limuna, i ostalih poslastica koje nudi svijet? Osim ako nemate alergiju na hranu koja vas spriječava da jedete ono što želite, uživajte!

9. Dijetna hrana nije fina. Budimo iskreni: nitko ne voli sladoled Ben & Jerry na kojem piše “light”.

10. Vaš život neće biti drugačiji ako je vaše tijelo drukčije. Ljudi koji vas iskreno vole uvijek će vas voljeti bez obzira na vašu figuru. Osim toga, nećete dobiti nagradu ako smršavite.

Najčitanije

Najnovije