Još
Emisije
Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Lifestyle

Vodič za kupnju sušilice! Pravi izbor štedi novac i čuva odjeću

Na što obratiti pažnju prilikom kupnje sušilice i kako dobiti najviše za uložen novac?

Izvor: Shutterstock

Kad je nemaju, misle da im nije toliko nužna, no kad je nabave, postanu svjesni da im ona znatno olakšava život. Sušilica je definitivno jedan od onih kućanskih uređaja bez kojeg obitelj, posebice ona s više članova, ne može zamisliti život. Odjeća koja se gomila, jer se zbog nepovoljnih vremenskih prilika svježe oprana ne stigne osušiti; vješanje po raznim stalcima koji postaju 'dekorativni' element u sobama i dnevnim boravcima; radijatori puni odjeće… - scenariji su koje ne želimo gledati. A sušilica nas doslovno spašava od tog vječnog kaosa. Osim toga, ne trebamo gomilati odjeću ili posteljinu u ormarima, jer ono što opereš sada, suho je za tren oka, a – možda i najprivlačnije – ne postoji zrak i vjetar koji će osigurati da odjeća miriši tako božanstveno i bude meka i ugodna na dodir kao kad je izvadimo iz sušilice. No, koju sušilicu kupiti tako da dobijete najbolje za uložen novac?

Kolika je veličina vašeg kućanstva, koliko puta tjedno sušite odjeću, ali i kakav je vaš lifestyle, tj. koju odjeću najčešće perete i sušite, najvažniji su kriteriji za odabir sušilice. Kapacitet sušilice podrazumijeva koliko kilograma rublja stane u uređaj, a 'prava mjera' za većinu kućanstava je sedam kilograma. To u praksi znači da odjeću perete u prosjeku tri puta tjedno.

Iako na tržištu ima sušilica manjeg kapaciteta, one ipak neće u potpunosti zadovoljiti potrebe prosječnog kućanstva, jer s vremena na vrijeme treba osvježiti i veće komade, poput prekrivača, deka i popluna, pa je idealna 'mjera' kapacitet sušenja od 7 ili 10 kilograma. 

Izvor: Shutterstock

 Nekada su vam prodavači savjetovali da ne kupujete sušilice većeg kapaciteta nego što vam je potrebno, jer će nepotrebno trošiti više električne energije, no Electrolux PerfectCare sušilice suše pametnije. Naime, napredni senzori vlažnosti i temperature otkrivaju kad je tkanina suha i zaustavljaju program, a određeni modeli imaju i senzore koji detektiraju vlažnost: ne samo na površini, već i u unutrašnjosti odjeće. SensiCare ključna je riječ, a zahvaljujući naprednim senzorima vlažnosti i temperature, program se prilagođava i količini odjeće u bubnju, štedeći i do 40% energije. 

Electrolux ima veliku ponudu sušilica od energetskog razreda B do A+++. (A+++ energetski je najučinkovitiji i imat će najveći utjecaj na trošak električne energije.)

Electrolux PerfectCare sušilice imaju još jednu važnu prednost - cikluse koji se prilagođavaju tkanini kako bi zadržala oblik i funkciju. Ali to nije sve: jeste li znali da uz suvremenu tehnologiju u Electrolux PerfectCare sušilici odjeće možete sušiti osjetljive materijale poput vune i svile? Uz program za vunu, odjeća se neće stisnuti, jednako kao da sušite na ravnoj površini, što potvrđuje i Woolmark certifikat kojeg Electrolux ponosno nosi. Svilena odjeća nakon sušenja uz Electrolux PerfectCare bit će kao da ste ju sušili na zraku. Program za funkcionalnu odjeću za slobodno vrijeme učinit će da ona dugo izgleda kao nova, a u Electrolux PerfectCare sušilici bez problema ćete osušiti i sve one 'teške' predmete poput deka ili popluna, ali i pernate jakne u kojima se nakon pranja više neće stvarati grudice od perja.

Više o Electrolux PerfectCare sušilicama za rublje doznajte OVDJE, a do kraja prosinca iskoristite i izvanrednu pogodnost - uz kupnju odabranih modela sušilica ostvarite poklon uz kupnju, uređaj za okomito glačanje Refine 600!

* Sadržaj nastao u suradnji s brendom Electrolux

Najčitanije

Najnovije