Još
Emisije
Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Lifestyle

15 ideja kako kupiti savršen božićni dar na popustu i bez stresa

Slow living nas potiče da živimo u trenutku najbolje što znamo, usporimo ritam i pokušamo živjeti u ravnoteži. No kako odabrati darove prema ovoj modernoj filozofiji življenja?

Izvor: Press

U posljednje se vrijeme sve više piše, govori i promišlja o novom lifestyle pokretu nazvanom slow living. Mnogi ovaj društveni fenomen proglašavaju posljedicom jako užurbanog životnog tempa, a neki direktnom posljedicom pandemije koronavirusa. Kako god bilo i kako god slow living nazvali i shvaćali, nekoliko stvari je vrlo očito – u posljednje vrijeme imamo potrebu okrenuti se samima sebi te imamo želju što kvalitetnije iskoristiti vrijeme. Naprosto nas neka neopisivo jaka snaga vuče da se povežemo s prirodom, da više uživamo ovdje i sada usprkos svim nedaćama koje nas okružuju.

Dakle, slow living svojevrsna je moderna filozofija koja se tiče svakog segmenta našeg života, a potiče nas da živimo u trenutku najbolje što znamo, usporimo ritam i pokušamo živjeti u ravnoteži. Pa tko ne bi želio staložen život, mirniji tempo i minimum stresa? Blagdani se bliže, a oni su, kažu istraživanja, popriličan izvor stresa. To se posebno tiče blagdanskog shoppinga. Evo, nekoliko ideja kako ove godine prakticirati slow living te više uživati, obaviti sve planirano na vrijeme, a pri tome se ne živcirati.

Slow living u blagdansko doba

Prvo što o slow livingu morate znati jest da se temelji na načelu jednostavnosti i planiranju te da je multitasking potpuno neprihvatljiv. Probajte jer ta bi vam promjena življenja itekako mogla goditii! Ako, primjerice, odlučite peći kolače, samo pecite kolače. Ne gledajte televiziju, mail, Instagram. Usredotočite se na ono što trenutno radite i bit ćete zadovoljniji i efikasniji.

Kod kupovine blagdanskih poklona slow living podrazumijeva da se na vrijeme napravi lista poklona za najdraže te da im se isti na vrijeme dostave ispod bora. Ukoliko se ovih blagdana nećete moći vidjeti sa svima s kojima biste željeli, svakako birajte web trgovine s dostavom na željenu adresu ili trgovine koje imaju mogućnost telefonskog naručivanja te dostave.

Ali kako odabrati darove prema slow living trendovima življenja? Dar definitivno mora biti nešto posebno, nešto što je korisno, a što ima moć da naše najdraže ljude razveseli, uljepša, oraspoloži, ali i da ih poveže s prirodom. Jer, poštivanje prirodnih procesa dokazano pomaže u opuštanju i usporavanju ritma.

Upravo je to i filozofija blagdanske kolekcije ultimativnog brenda vrhunske francuske kozmetike L'Occitane uz pomoću čijih blagdanski setova možemo naglasiti važnost strpljenja, u fokus staviti činjenicu da ljepota dolazi vremenom te donijeti svojim najmilijima inspirativnu priču o ljubavi spram prirode – direktno s provansalskih polja. U nastavku donosimo najmirisniju blagdansku hit listu za sve štovatelje slow livinga i vrhunske kozmetike - L'Occitane poklon setove koji su sada dostupni po sniženim cijenama.

Klasici su među nama

Da s bilo kojom obožavateljicom prirodne kozmetike zaigrate igru asocijacija, na spomen riječi karite, citronovac, smilje i slatki badem znala bi da je riječ o L'Occitane kozmetici. I, da, očekivala bi jedan (a možda čak i dva) ova poklon seta ispod bora.

Mirisne kolekcije

Dok se inspirirani slow livingom pokušate distancirati od hektičnog dana, zatvorite oči, ali otvorite L'Occitane kremu, miris ili gel za tuširanje. Taj će vas potez odvesti do provansalskih polja ruža, mirisnog bilja, do orhideja i cvjetova trešanja. Kojom mirisnom kolekcijom želite razmaziti sestru, prijateljicu ili kolegicu?

Muškaricima sve najbolje

Što kupiti muškarcu koji sve ima i drži do sebe? Nema potreba da razbijate glavu:L'Occitane  poklon setovi s novim sniženim cijenama naprosto uvijek pale. Pogrešno je misliti da samo šminkeri vole kvalitetnu kozmetiku, dobra krema za lice ili ruke te dezodorans, šampon ili gel zaista svakom trebaju, a prirodan i muževan miris uvijek popravi raspoloženje. Razgledajte cijelu ponudu setova za muškarce i sigurno ćete pronaći nešto za svog tatu, sina ili kolegu.

Na kraju ove neobične godine, uistinu je važno okrenuti se sebi, usporiti ritam, okružiti se pozitivom, uživati u blagdanskom ozračju i darivanju svojih najmilijih. U tome će vam svakako pomoći i ove naše mirisne ideje s kojima možete lako složiti svoju listu poklona.   

Izvor: Press

Sadržaj omogućava L'Occitane