Još
Emisije
Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Lifestyle

Kako osnažiti imunitet? Ovo je definitivno najbolji način! Evo zašto!

Svi znamo da je vitamin C važan za imunitet, no kako odabrati onaj pravi? Sintetički, kakav nalazimo u većini proizvoda na tržištu, neće postići glavni cilj – apsorbirati se u tijelo u pravoj količini. I zato je vrijeme za Camu Camu, booster u čijem se plodu nalazi čak 60 puta više vitamina C nego u naranči

Izvor: Profimedia

Umor, slabost, sklonost infekcijama, razdražljivost…, samo su neki od uobičajenih simptoma nedostatka vitamina C, važnog saveznika snažnog imuniteta. I dok stalno slušamo kako je uravnotežena prehrana najvažnija za očuvanje zdravlja i osnaživanje imuniteta, svjesni smo kako je kvaliteta voća i povrća koje konzumiramo upitna, ali i da postoji cijeli niz supernamirnica koje 'rade za nas'. Za mnoge nismo ni čuli, premda su već stotinama godina eliksiri dugovječnosti i zdravlja. Iako se 'klima' pomalo mijenja, pa smo sve više svjesni da osim meda, limuna i čaja, postoje i drugi načini borbe protiv virusa i osnaživanja imuniteta, upravo su daleki i egzotični krajevi prava riznica boostera imuniteta i dugovječnosti. Jeste li čuli za Camu Camu? Riječ je o drvu koje raste u poplavljenim područjima prašume Amazone u Peruu i Brazilu, čiji se plodovi, veličine jabuke, ali i lišće, već godinama koriste u ljekovite svrhe. U jednom njegovom plodu nalazi se čak 60 puta više vitamina C nego u naranči. Zapravo, to je najveći dokumentirani izvor prirodnog kompleksa vitamina C u biljnom carstvu!

Izvor: Bioandina

Od jačanja imunosnog sustava, što nam je u ovo doba godine iznimno važno, te sprječavanja gripe i prehlade, preko smanjenja tegoba s migrenom i dišnim putevima (pa i astmom), do bolje koncentracije i pamćenja te ljepše i sjajnije kože i kose (zbog poticanja stvaranja kolagena) – sva snaga je u ovom plodu zanimljivog naziva – Camu Camu. Stopostotni, čisti ekstrakt divljeg ploda Camu Camu, Tvrtka Bioandina 'zapakirala' je u premium kapsule, no osim što su na hrvatsko tržište donijeli ovaj, definitivno najjači, proizvod za osnaživanje imuniteta, oni u potpunosti prate rast Camu Camu-a na plantažama lokalnih partnera i uzgajivača u Peruu, koji ih beru u idealno vrijeme – kad plod ima najveći postotak vitamina C. Svoje kvalitete Bioandina je već dokazala s aktivnom Macom, koja je postala pravi hit među ženama, sportašima, menadžerima i ostalom urbanom populacijom.

Upravo sinergija esencijalnih vitamina i minerala čini ovaj kompleks vitamina C biopraspoloživim, što znači da ga, u usporedbi s puno većim količinama (1 do 2 grama) čistog sintetičkog vitamina C iz većine proizvoda u ljekarnama, tijelo može apsorbirati u cijelosti

 Samo jedna Bioandina Camu Camu kapsula sadrži preporučeni dnevni unos pravog, prirodnog vitamina C. No to nije jedina prednost. Ono što ovaj booster imuniteta razlikuje od svih ostalih na tržištu je to što se, za razliku od sintetičkog vitamina C, kakvog nalazimo u većini proizvoda, ovaj vitamin C, baš zato što je 100% prirodan, u cijelosti može apsorbirati u organizam. Osim toga, Camu Camu je izvor kalija, željeza, fosfora, vitamina B2, B3, beta-karotena i drugih karotenoida koji pospješuju apsorpciju vitamina C. Sadrži i aminokiseline, bioflavonoide, antocijanine i druge hranjive sastojke koji dodatno pospješuju ovaj proces, tj. osiguravaju da tijelo dobije baš ono što mu i koliko treba – ni previše, ni premalo. Pritom je vrlo nježan za želudac.

Osim što nas čuva od gripe i prehlada, Camu Camu djeluje i na uravnoteženje kemije mozga potičući stvaranje serotonina, hormona sreće, što nam je nakon svih stresova posljednje vrijeme itekako potrebno. No, još je čitav niz prednosti ovog peruanskog blaga: dokazano je, naime, da smanjuje oksidativni stres, učestalost i intezitet migrena i depresije, ali i štiti od degenerativnih bolesti mozga, jačajući koncentraciju i smanjujući rizik od Alzheimerove bolesti. A zašto ne spomenuti i mladolikost i dugovječnost: mnogi, najluksuzniji proizvodi za njegu kože i kose, u sebi sadrže upravo Camu Camu.

Plod camu camu
Plod camu camu
Izvor: Bioandina

Premium proizvod Bioandina Camu Camu možete pronaći u ljekarnama, specijaliziranim trgovinama i na Bioandina web shopu. Više o Bioandina Camu Camu kapsulama potražite OVDJE.

Izvor: Story

*Sadržaj nastao u suradnji s tvrtkom Bioandina.