Još
Emisije
Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Promo

Zagreb City Break: Popodne uz kulturu

Nemogućnost putovanja na daleke destinacije okrenula nas je onome što nudi naše okruženje

Izvor: promo

Ono što je udaljeno tek kratkom vožnjom, za nas može biti sasvim novo iskustvo i pružiti nam novi pogled na stare doživljaje. Prošlog vikenda naš partner u otkrivanju zagrebačkih zanimljivosti bila je jedinstvena Porsche Panamera 4 E-Hybrid – automobil koji posjeduje šarm sportskog automobila i privlačnost svevremene dizajnerske poslastice. Uz komfor limuzine, vožnja zagrebačkim ulicama bila je pravi užitak jer ovaj automobil je poput umjetničkog djela - s misijom da život učini ljepšim, inspirativnijim i što ugodnijim.

Izvor: promo

Vožnju prema zagrebačkoj „špici“ iskoristili smo za stvarno Porsche Panamera iskustvo. Uz nevjerojatan izgled kojim plijeni ova sportska 'lađa', njegove karakteristike oduzele su nam dah. Među njima je do savršenstva prilagodljiva pozicija sjedala uz koju je svaka vožnja za svakoga vozača maksimalno personalizirana. Također, prebacivanje u sportski mode nudi senzacionalno iskustvo vožnje kakvu može pružiti samo sportski automobil, sve to uz zvuk motora koji pojačava doživljaj sa svakim dodavanjem gasa.

Osim vožnje, Porsche Panamera nudi i jedinstveno opuštanje – uz odabir čak pet različitih masaža leđa na vozačkom i suvozačkom mjestu. Riječ je o nevjerojatnom iskustvu zbog kojeg smo poželjeli da je naše odredište još miljama udaljeno. Ipak, centar Zagreba dočekao nas je spreman za daljnje istraživanje, nakon što smo Panameru jednostavno parkirali uz pomoć kamere koja je omogućila da automobil vidimo u potpunosti, iz ptičje perspektive.

Izvor: promo

Zagreb je - unatoč neobičnim vremenima u kojima se nalazimo – još uvijek metropola po mjeri kulture. Kafići su zatvoreni, no kava za van i druženje na otvorenom i dalje je dio zagrebačkih rituala. „Špica“ se u velikom dijelu preselila i u prekrasne i jedinstvene prostore malih galerija i muzeja u centru grada. Oni su bili i naša krajnja destinacija. Kako provesti dan u centru grada, uz kavu za van, sami ili pod ruku s prijateljicom, donosimo u vodiču kroz tri aktualne izložbe koje ne biste smjeli propustiti.

1. 'Boja je radost – Zbirka Politeo'

Jedinstvene umjetnine iz Zbirke Tonija Politea, među kojima su i umjetnička djela Andy Warhola, Gilberta & Georgea, Jesúsa Rafaela Sota i Salvadora Dalija, živopisna je oda osobnosti kolekcionara Tonija Politea. Sneni pogled Marilyn Monroe uvod je u ovu cool izložbu koja poziva na istraživanje i svojim koloritom i zanimljivim djelima podsjeća nas da je boja radost, a umjetnost dublji pogled na našu stvarnost.

Studio Moderne galerije “Josip Račić”, Zagreb, izložba je otvorena do 7. veljače

2. 'Portret i djelo. Donacija Nine Vranića'

Umjetnici o sebi govore svojim djelima, no kako to izgleda kada se 'spoje' njihovi portreti i umjetničko djelo? Portrete najvećih hrvatskih umjetnika druge polovice 20. stoljeća poput Ferdinanda Kulmera, Miljenka Stančiča, Ede Murtića, Dušana Džamonje i Dimitrija Popovića iz fotoaparata Nine Vranića (1933. – 2012.) možete pogledati u zagrebačkoj Modernoj Galeriji. Uz svaki od portreta osebujnih umjetnika, izloženo je i po jedno njihovo reprezentativno djelo iz fundusa iz fundusa Moderne galerije. Savršena je ovo prilika za 'povezati' lik i djelo za jedinstveni doživljaj i novi pogled na umjetničko djelo.

Moderna Galerija, Zagreb, izložba je otvorena do 21. ožujka

Izvor: promo

3. 'Sićušni zagrebački salon'

Prkoseći letargiji i strahovima koji prošle godine nisu zaobišli ni umjetnike niti publiku, neki od eminentnih hrvatskih autora na ovoj se izložbi predstavilo kroz pokušaj samorefleksije kroz umjetničko stvaralaštvo. Među njima su recentna djela slikara Vatroslava Kuliša i Đure Serdara, fotografa Ivana Posavca i Mije Vesovića u žanru akta te kiparice Helene Ohnjec i kipara Ivana Fijolića kojem je ovog puta medij bio pastel na kartonu. Ne propustite vidjeti kako umjetnici prenose svoje trenutačno osjećaje i razmišljanja, nadahnuća im nije nedostajalo!

Galerija Forum, Zagreb, izložba je otvorena do 20. veljače

Jeste li znali?

Na tržištu je odnedavno i novi top model Porsche Panamera Turbo S koji nadmašuje vrijednosti performanse dosadašnjeg Panamera Turbo. Na jedinstven način povezuje užitak sportske vožnje s komforom ekskluzivne limuzine. To se posebice ističe kod modela s 463 kW (630 KS) snažnim motorom, s kojim je ovaj proizvođač sportskih vozila visoko postavio ljestvicu u pogledu performanse najboljeg u klasi.
Panamera 4S E- Hybrid nadopunjuje ponudu plug-in hibrida za kompletno novi pogon sa snagom sustava od 412 kW (560 KS), a perjanica ponude svakako je Panamera Turbo S E-Hybrid koja e može pohvaliti izuzetnom snagom (700 KS), ali i vrlo konkuretnom cijenom zbog poreznih olakšica za hibridna vozila. Sam električni doseg je u usporedbi s dosadašnjim hibridnim modelima povećan do 30 posto. Nova Panamera odlikuje se jedinstvenim komforom i pojačanim sportskim karakterom te poboljšanim kontrolnim sustavom i novom regulacijom upravljanja.

Najčitanije

Najnovije