Još
Emisije
Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Lifestyle

Što jesti nakon bogate uskrsne trpeze? Hungry Mile ima super ideju

Poznati bloger predlaže laganu i osvježavajuću Waldorfsku salatu

Izvor: Dražen Kokorić
INSTA USKRSNE DELICIJE by Hungry Mile
Izvor: YouTube

Waldorfska salata zasigurno je jedna od najpopularnijih salata na svijetu. Nastala je u hotelu Waldorf u 19. stoljeću. Kad je, povodom dobrotvorne priredbe za dječju bolnicu, prvi puta pripremljena, u sebi je sadržavala kiselu jabuku, celer, majonezu i grožđe. S vremenom su se sastojci mijenjali i modificirali. Originalni recept osmislio je kuhar Oscar Tschirky, a salata je vrlo brzo postala superpopularna. Što ćete u nju dodati, ovisi o okusima koje volite, a sasvim je sigurno da ćete u njoj uživati bez obzira je li ona uvod u svečani ručak ili lagani samostalni obrok. Sasvim je sigurno da će nakon zasitnih uskrsnih jela na svakom meniju biti pravo osvježenje. Slaže se s time i naš poznati gastro bloger Mile Butorac. Kao zvijezda našeg serijala Zvijezda majoneza Insta delicije by Hungry Mile pripremio nam je tri jela za uskrsni stol te Waldorfsku salatu kao idealan izbor nakon uskrsnih blagdana. Sasvim smo sigurni da će Waldorfska salata, koja je prepuna svježeg povrća, te uz dodatak kisele jabuke te Zvijezda majoneze, oduševiti sve koji su u potrazi za lakim proljetnim receptima.

Izvor: Dražen Kokorić

Waldorfska salata

Sastojci:
100 g Zvijezda majoneze
100 g grčkog jogurta ili kiselog vrhnja
300 g korijena celera
2 jabuke (kiselije keao Granny Smith)
50 g orah jezgre
1 mala glavica zelene salate ili pakiranje miksa salata
1 limun
1 žličica šećera
sol, papar

Priprema:
Zvijezda majonezu i jogurt pomiješajte, začinite limunovim sokom, solju i paprom, svemu dodajte i žličicu šećera. Celer ogulite i naribajte, odmah ga dodajte u dresing. Jabuke operite, prerežite ih na četiri dijela i izvadite im koštice. Narežite ih na tanke ploške, a zatim ploške narežite na rezance i umiješajte. Salatu ostavite pokrivenu da odstoji najmanje sat vremena u hladnjaku.

Izvor: Dražen Kokorić

Orahe tostirajte na suhoj tavi, ostavite ih da se malo ohlade pa ih grubo nasjeckajte. Salatu očistite, podijelite na listove, operite i dobro protresite.

Izvor: Dražen Kokorić

Serviranje: poslužite na listovima salate ili zelenu salatu pomiješajte s ostalim namirnicama. Sve pospite orasima.

Izvor: Dražen Kokorić

Tips & tricks: ako u salatu dodate sitno narezanu šunku ili ostatke pečenog mesa, ovo jelo može biti i samostalan obrok. Celer po želji možete napola skuhati. Narežite ga na trakice (kao i jabuke).

Izvor: Dražen Kokorić

*Sadržaj nastao u suradnji sa Zvijezda majonezom.

Najčitanije

Najnovije