Još
Emisije
Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Lifestyle

Dukat predstavio „zeleni“ obrazovni projekt – Dukatići čuvaju prirodu

Autor promo
Autor promo

Na DukaticiCuvajuPrirodu.hr učenici nižih razreda uče o važnosti ekološki osviještenog i odgovornog ponašanja u svakodnevnom životu

Izvor: promo

Uoči Dana planete Zemlje Dukat je predstavio obrazovni ekoprojekt Dukatići čuvaju prirodu čiji je cilj osnaživanje učenika nižih razreda osnovnih škola da svojim djelovanjem svjesno utječu na zaštitu okoliša i stvaranje zdravijeg okruženja za sve.

Projekt čini Mala škola zaštite prirode koja se sastoji od kratkih i poučnih priča putem kojih osnovci uče osnovne pojmove u vezi s očuvanjem okoliša, pravilnim odlaganjem otpada i ambalaže Dukatovih proizvoda te općenito ekološki svjesnim ponašanjem, a odvija se na mrežnoj straniciwww.DukaticiCuvajuPrirodu.hr.

Izvor: promo

Obrazovne cjeline u obliku priča prate kratke provjere znanja čijim rješavanjem učenici postaju ponosni nositelji titule „Dukatić – čuvar prirode“ te vlasnici diplome koja im dolazi elektroničkim putem, a tiskana verzija i poštom na kućnu adresu.

Obrazovni program realiziran je u suradnji s Biotekom, udrugom za promicanje biologije i srodnih znanosti, te se odvija pod pokroviteljstvom Ministarstva znanosti i obrazovanja.

„Ovaj je projekt nastavak našeg dugogodišnjeg likovnog projekta 'Volim mlijeko!' u kojemu je ove godine sudjelovao rekordan broj učenika iz više od polovine hrvatskih osnovnih škola, a čija je tema bila planet Zemlja. Tako četiri najkreativnija dječja crteža našeg planeta krase ograničeno izdanje Dukat trajnih mlijeka koja se odnedavno mogu pronaći u trgovinama i koja komunikacijom na ambalaži pozivaju roditelje da uključe svoje školarce u Malu školu zaštite prirode na DukaticiCuvajuPrirodu.hr. Ponosni smo što je našu ekoškolicu već uspješno završilo preko 1.300 djece i što je toliko diplomaveć odaslano u sve dijelove Lijepe Naše“, istaknula je Elena Wolsperger Dolezil, direktorica korporativnih komunikacija Dukata.

Izvor: promo

„Zabrinjavajući je podatak da više od 80 posto komunalnog otpada bacamo u smeće umjesto da ga odvajamo, a jednako toliko proizvoda bacamo nakon samo jedne uporabe iako ih možemo višekratno koristiti u kućanstvu. Svi zajedno moramo učinkovito djelovati kako bismo to promijenili, a edukacija djece od najranije školske dobi o njihovoj ulozi u očuvanju okoliša važna je karika u tome. Pozdravljamo inicijativu i doprinos Dukata stvaranju okolišno osviještenih generacija“, izjavila je u povodu predstavljanja projekta Kristina Duvnjak, izvršna direktorica udruge Bioteka i voditeljica programa edukacije.

Najčitanije

Najnovije