Još
Emisije
Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Lifestyle

NE ŠTEDI NA ŠUMI Slijedi primjer 'velikih' i posadi koju sadnicu u prirodi

Za zelenu budućnost Hrvatske: JYSK zasadio 3000 sadnica u Krapinsko-zagorskoj županiji

Izvor: story.hr

Svijest o važnosti zaštite i očuvanja šuma u vrijeme velikih klimatskih promjena sve je aktualnija tema, a prenošenje odgovornost na cjelokupnu zajednicu, danski maloprodajni lanac, JYSK si je postavio kao zajednički cilj.
Projekt pošumljavanja i obnove šumskih površina pokrenut je sa željom da se uz građane i ljubitelje prirode, potakne zajednica i druge kompanije da se aktivno uključe kroz društveno odgovorne projekte.

Vesna Kukić Lončarić
Vesna Kukić Lončarić
Izvor: Story

"Svjesni smo da naše djelovanje danas ostavlja trag za budućnost ali i da doprinosimo svojom inicijativom njenom razvoju. Stoga dva puta godišnje sredstva od prodaje recikliranih plastičnih vrećica doniramo za nabavku sadnica. Od 2019.godine do sada smo posjetili i zazelenili 5 područja u Hrvatskoj, a dobrovoljnoj akciji odazvali su se uz naše zaposlenike i brojni lokalni stanovnici na što smo iznimno ponosni.“, izjavila je Vesna Kukić Lončarić, Country manager iz JYSKa.

Izvor: Story

Posljednja akcija pošumljavanja održana je sredinom travnja ove godine na kojoj je zasađeno 3000 sadnica hrasta kitnjaka čime je obnovljeno 1,70 ha šumske površine u Krapinsko-zagorskoj županiji, na području Šumarije Zlatar, općina Lobor. Kako bi se poštovale epidemološke mjere, samu sadnju ovoga puta odradili su djelatnici Hrvatskih šuma s kojima JYSK ima kontinuiranu suradnju na projektu „NE ŠTEDI NA ŠUMI“.

Ne štedi na šumi
Izvor: You Tube

Kada prilike to dozvoljavaju, na JYSKovim akcijama odaziv je velik, pridružuju se sve generacije od najmlađih pomoćnika do onih starijih pa čak i njihovih četveronožnih pratitelja, a svi u želji da se napravi dobro djelo. Pozitivna atmosfera, zajednički duh, sunce i priroda uvijek izmame osmijehe prisutnih volontera. Nerijetko se kroz šalu razvije i natjecateljska atmosfera i rodi želja za sudjelovanjem u što više sličnih akcija u budućnosti.

Izvor: Story

Damir Miškulin, voditelj UŠP Zagreb naglasio je važnost održivog gospodarenja šumskim resursom koji provode Hrvatske šume uz poštivanje strogih ekoloških, socijalnih i ekonomskih pokazatelja: ”Sadnjom stabala doprinosimo smanjenju količine ugljičnog dioksida u atmosferi i činimo svijet boljim mjestom za život. Zahvaljujemo JYSKu što promiče društveno odgovorno poslovanje i što je prepoznao Hrvatske šume kao partnera u tom projektu.”

Mirela Priselac Remi
Izvor: Story

JYSK je kroz akciju „NE ŠTEDI NA ŠUMI“ do sada donirao gotovo 20.000 sadnica diljem Hrvatske. Prva lokacija pošumljavanja bilo je Park prirode Medvednica u Zagrebu, zatim je uslijedilo obnavljanje opožarenih lokacija na Promini kraj Drniša, područja Durgutovice kraj Mikanovaca u Slavoniji, te područja zone Lim pored Poreča.
Bitno je ne zaboraviti da i mali korak čini velike promjene, stoga je JYSKov glavna želja kroz redovne akcije probuditi svijest i potaknuti svakoga od nas da se aktivira i učini barem jedan korak danas za bolje sutra!

Izvor: Story

  * Sadržaj nastao u suradnji s brandom JYSK

Najčitanije

Najnovije