Još
Emisije
Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

NOVI HOBI

Domenica slobodno vrijeme posvetila novim slatkim obavezama: 'Uživam'

Autor Nika Romek
Autor Nika Romek

'Lončarstvo je za mene idealan odabir'

Izvor: Instagram

Ukoliko vam je potrebna aktivnost za popunjavanje slobodnog vremena i želite zanimljivu zanimaciju, vrijeme je da pronađete novi hobi. Ono što smo primijetili je činjenica da su se brojne poznate osobe, tijekom pandemije koronavirusa koja traje više od godinu dana, pronašli novu zanimaciju. Domaća pjevačica Domenica Žuvela se okrenula lončarstvu, u kojem uživa već tri mjeseca. U ovom hobiju ističe se njezina kreativnost, a mi možemo reći da njezini proizvodi izgledaju prekrasno! U nastavku nam je otkrila kako je započela ovu priču, i koji joj se uzorak najviše sviđa. 

Možete li nam reći nešto više o svom hobiju? Od kud ideja?

Ideja za lončarstvom bila je dugo prisutna, ali realno nisam nikada imala vremena da bi ju realizirala. Inače sam tip osobe koji voli sve što je kreativno, pa je lončarstvo za mene idealan odabir. Uglavnom izrađujemo oblik na lončarskom kolu, zatim ga brusimo, oslikavamo i pečemo. Znam da ovako zvuči jednostavno, ali za izradu jedne šalice ponekad treba i do tri-četiri tjedna...

Mislim da ovo svakako pridonosi u izgrađivanju sebe pogotovo kada se radi o strpljivosti i ustrajnosti, što meni svakako nije problem, jer sam u stanju dva sata samo brusiti jednu šalicu i ne dosadi mi.

domenica Izvor: Privatni album

Koliko dugo se već bavite lončarstvom?

Svaki tjedan i tako već tri mjeseca.

Kada se rodila ta ljubav?

Mislim da smo u ovom ludom vremenu svi više manje otkrili neke nove hobije. S obzirom na to da već cijelu godinu nisam radila svoj posao, odlučila sam se posvetiti novim hobijima kako bi ispunila svoje vrijeme slatkim obavezama.

Koji je bio prvi predmet koji ste napravili?

Prvi predmet bila je vaza. S obzirom na to da je prva, ima dosta nepravilnosti i greškica koje bi sada promijenila... ali je svakako čuvam!

Želja mi je jednog dana imati svoju kuću uz more i za nju izraditi cijelu kolekciju od tanjura, šalica, zdjelica do pitara

Gdje držite predmete? Poklanjate li ih možda?

Uživam ih poklanjati najbližim ljudima, pogotovo sada kada sam već malo uhvatila ruku. Naravno, veliki dio sam ih zadržala i svakodnevno pijem kavu iz svojih šalica i to me baš jako veseli.

Koji je Vaš 'go to' uzorak? Imaju li proizvodi neki Vaš potpis, prepoznatljivu crtu?

Još uvijek nemam, mislim da su mi za sada točkice prevladale. Želim proći što više tehnika i različitih stilova, pogotovo sada u početku. Želja mi je jednog dana imati svoju kuću uz more i za nju izraditi cijelu kolekciju od tanjura, šalica, zdjelica do pitara.... doslovno svega što se može izraditi.

Povezane vijesti

Vidimo da ste kreativna duša. Osim glazbe i oslikavanja, gdje još možemo uočiti Vašu kreativnost?

Od šivanja, kukičanja, lončarstva, ne znam ni ja sama koliko sam već tih kreativnih hobija probala... uživam u njima, ali ipak se nadam da ova situacija neće još dugo potrajati i da ću uskoro moći raditi svoj posao i posvetiti se glazbi.

Najčitanije

Najnovije