Još
Emisije
Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

'FAKAT JE PRETOLERANTAN' Rene nam je otkrio koja mu je uloga posebno draga

Poznati glumac otkrio nam je zašto je Klasik TV redovito na njegovom 'repertoaru', prisjetio se omiljenih filmskih klasika, ali i scena koje posebno pamti, te preporučio koje filmove i serije nikako ne biste trebali propustiti pogledati na Klasik TV-u u narednim mjesecima

 Izvor: Dražen Kokorić

Iako je mnogim glumcima posljednju godinu dana pandemija poprilično usporila radni ritam, Rene Bitorajac snimio je glavnu ulogu u filmu “A bili smo vam dobri”, što je treći po redu zajednički film s redateljem Brankom Schmidtom, kao i odličnu seriju s Daliborom Matanićem “Područje bez signala”. I jedno i drugo, kaže nam Rene, čeka svoje svjetlo dana, a u međuvremenu snima i viralne videe za jednu produkcijsku kuću, vodi novi televizijski show 'Ma lažeš!' te igra u najveselijoj kazališnoj kući - Ludoj kući – koju je 2018. osnovao s Brankom Đurićem Đurom.

 Izvor: Dražen Kokorić

Popis serija i filmova u kojima je glumio ovaj 49-godišnjak poprilično je dugačak, a iako ne voli niti jednu ulogu posebno izdvajati, drage su mu, kaže, Metastaze i uloga Krpe.

'Bila je to moja prva Zlatna arena, ali Ljudožder vegetarijanac bio je moj najveći glumački zalogaj. Kako pak izostaviti Ničiju zemlju koja je uzela Oscara', kaže Rene koji je na svojem Instagram profilu, pod hashtagom #ToJeKlasik, nominirao svoje favorite, legendarne filmove i serije koji se mogu gledati na Klasik TV-u. U svibnju je tako preporučio film "Maratonci trče počasni krug", u lipnju, kaže, ne može protiv sebe pa svakako preporučuje pogledati "Metastaze", a u srpnju seriju 'Bela lađa', koji će na Klasik TV-u biti premijerno prikazan.

'Joj, ne volim izdvajati, jer mislim da ću ono drugo zakinuti, a podjednako je dobro. Poanta je da na Klasik TV-u možeš vidjeti brojne filmove koje drugdje ne možeš; filmove koje si zadnji put pogledao u djetinjstvu i sad s odmakom možeš provjeriti njihovu kvalitetu. Fantastično je da neki filmovi jednostavno ne stare i s pravom se nazivaju klasicima. Ajde, Maratonci trče počasni krug, Tko pjeva zlo ne misli, Ko to tamo peva…, za mene su ti vječni klasici', kaže poznati glumac koji sebe sve češće uhvati kako gleda film koji nije gledao od davnina i to ga jako zabavlja.
'Baš sam nedavno na Klasik TV-u uhvatio jedan svoj film iz 1984., u kojem me ima jako malo, ali ga nikada prije nisam imao prilike vidjeti. Riječ je o filmu Anticasanova u kojem glume Ljubiša Samardžić, Milena Dravić, Relja Bašić, Semka Sokolović', kaže Rene.

 Izvor: Dražen Kokorić

Zadnje što je pogledao na Klasik TV-u bio je legendarni hororac Variola Vera, kojeg se kao mali jako plašio.

'Iz današnje perspektive nimalo nije strašan. Ovo s našim virusom u stvarnosti, još je gore', kaže Rene, prisjećajući se nekih njemu omiljenih scena iz filmova:
'Pa za razliku od danas, sjećamo se imena mnogih likova iz starih filmova i serija. Fulir, Papundek, Strikan, Tihi i Prle, Walter, hahahaha, pa isto tako pamtimo i rečenice 'Umro deda Pantelija', 'I tata bi sine!', 'Ja svoju ženu ne dam vređati. Puno nije vredna, ali vređati ju ne dam!' ili 'Ja otkad sam sebe uhvatio u laži, više nikome ne vjerujem... Danas se u poplavi filmova malo toga pamti!'.

Rene kaže da nema omiljenog glumačkog partnera, no sjajno je, kaže, radio s Brankom Đurićem Đurom u tri filma, super mu je bilo igrati s Rakanom, Ugrinom, evo nedavno i Krešom Mikićem.
A koji je po njegovom mišljenju domaći film zaslužio Oscara?
'Po njihovom, očito niti jedan, međutim, nemojmo zanemariti mogućnost da tu i tamo pošaljemo pogrešan film. Neki su mogli imati uspjeha', zaključuje Rene.

Stvoren kao mjesto susreta regionalnog filma, Klasik TV je jedinstven kabelski/IPTV kanal koji emitira igrane, duge, kratke, animirane, dokumentarne filmove i serije 24/7 – sve domaće – s ciljem promocije i popularizacije domaćeg, regionalnog filma. U svibnju na Klasik TV-u ne propusite premijere serija Bela Lađa, Vruć vetar, Priče iz radionice te filma Slepi putnik na brodu luđaka. Osim toga, na Klasik Tv-u ovoga mjeseca možete uživati u legendarnoj komediji Maratonci trče počasni krug, ratnim klasicima Sutjeska i Bitka na Neretvi te filmu Osmi povjerenik, adaptaciji bestselera Romana Baretića.

*Sadržaj nastao u suradnji s Klasik TV-om.

Magazin

Royals