Chef, poduzetnik, savjetnik i promotor domaće gastronomije, Mate Janković ima novu suradnju kojoj se vesele svi ljubitelji fine hrane. Naime, Mate i Good Food glavni su akteri uzbudljive priče na koju se (ponovno) čekalo dugih 13 godina. Naime, sada već davne 2008. otvoren je prvi Good Food u Zagrebu, za čiji je menu bio zaslužan upravo Mate koji je sada ponovno osmislio slasne zalogaje inspirirane kulturama poput Azije, Grčke i Meksika.
Alpha & Omega osvježavajuća je salata koja će vas u trenutku preseliti u Grčku, a Mate ju je zamislio kao kombinaciju piletine, kristalke, crvenog radiča, rikole, kapara, maslina, ljubičastog luka, mini rajčica i posebnog grčkog umaka s origanom. Ljubitelji dalekog Istoka zavoljet će Tiger's garden salatu, spoj neočekivanih sastojaka koji su se fantastično sljubili: hrskavih paniranih kozica, avokada, mini rajčice, kristalke i radiča, bobica šipka, finih fileta naranče, badema i wasabi umaka. Još jedno jelo inspirirano dalekim Istokom krije se pod nazivom The Last Samurai. Jasmin riža, panirane kozice, edamame, paprika, mrkva, rikola, ljubičasti luk, mini rajčica, limeta, rotkvica, marinirani đumbir, kikiriki, korijander i azijski umak sastojci su ove aromatične azijske zdjelice sreće, koji osvajaju na prvi zalogaj. Snažni okusi i namirnice koji dominiraju u meksičkoj kuhinji prisutni su i u Desperado bowl-u, koji bi se mogao okarakterizirati kao dekonstruirani burrito: jasmin riža, crispy piletina, salata, paprika, mini rajčica, kukuruz, grah, ljubičasti luk, jalapeno rajčica, Cheddar sir i cezar umak. Beef Cheeks tortilla sastoji se od mekih i sočnih junećih obraza prethodno dinstanih u crvenom vinu, grana padana, crispy luka, ricaste salate, mini rajčica te umaka od hrena i kiselog vrhnja, koji se izvrsno slaže s govedinom.
Apsolutna zvijezda novog menija nedvojbeno je burger GOURMET 42. Podatno brioche pecivo napunjeno je s 42 dana odležanim junećim mesom, karameliziranim lukom, Cheddar sirom i vrlo malo umaka na bazi senfa i majoneze. Zašto tako malo sastojaka? Riječima chefa Jankovića, ''Kad imate meso odležano 42 dana, želite da meso i njegova kvaliteta dođu do izražaja'', a dry aged steakove karakterizira iznimna sočnost i mekoća te specifične orašaste arome.