Još
Emisije
Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

ovo nismo znali

Vizualizaciju trebamo prakticirati prije raščišćavanja doma

Autor Marija Budija Bingula
Autor Marija Budija Bingula

Konzultantica popularne KonMari metode savjetuje nam da, prije nego se upustimo u raščišćvanjanje doma, zamislimo svoj idealan način života i svoje idealno mjesto stanovanja. Ova jednostavna i lijepa vježba donosi velike promjene i olakšava kreiranje doma za sretno življenje

Izvor: Privatni album

Vaš idealan način života
Raščišćavanje i organiziranje vašeg doma baza je za stvaranje prostora iz vaših snova. Pospremanje vam pomaže maknuti fizičke hrpe iz doma i emocionalno se riješiti nepotrebnih smetnji. Stvarate svijest o svojem svakodnevnom ponašanju te možete promijeniti ukorijenjene navike (koje vam više ne služe) u nove korisne rutine, donosi Sensa. 

Stoga, prije nego što se fizički bacite na raščišćavanje svog doma, upitajte se zašto to uopće želite; koji je to krajnji cilj kojega želite ostvariti?

Prvi korak u stvaranju nečega je vizualizacija cilja, stoga za početak uložite svoju energiju i pažnju zamišljajući život koji želite i zaslužujete. Zašto je važno razmišljati o svom idealnom načinu života? U tim trenucima istražujete zašto uopće želite pospremati i kakav je život koji želite živjeti nakon što to završite.

Ono što ćete trebati napraviti je sljedeće: zamisliti kakav način života želite imati kad završite s pospremanjem svoga doma? Kako zamišljate svoj dom? Koji se predmeti nalaze u tom prostoru, kako su raspoređeni? Koje boje vidite, koje mirise osjetite?

Vizualizacija vašeg idealnog života dat će smisao samom procesu; smisao vašem putovanju u kreiranju doma kojeg toliko želite. Slika koju stvorite biti će vaša misao vodilja dok odlučujete o tome koje predmete želite zadržati u svome domu ili o dodjeljivanju mjesta svakoj pojedinoj stvari.

Kako se izvodi vježba?
Korak 1. Odvoji potrebno vrijeme za vježbu

Za početak, odredite vrijeme kad možete biti smireni i usredotočeni. Dovoljno će biti oko 20 minuta.

Korak 2. Pronađi pravo mjesto

Odaberite mjesto koje volite, u kojem se osjećate smireno i opušteno; u samoći ili uz glazbu (akovam to ne predstavlja distrakciju) da se za to vrijeme možete usredotočiti na ovaj zadatak.

Korak 3. Vizualiziraj svoj idealan način života

Zamislite kakav bi bio vaš idealan život, taj savršeni dom koji vas čini sretnom i zadovoljnom. Opišite ga ili nacrtajte s puno detalja, zabilježite sve što vam padne na pamet. Možete i pronaći fotografiju koja predstavlja vaš idealan način života.

Pitajte se stalno zašto vam je to važno, zašto želite to postići.

Najčitanije

Najnovije