Još
Emisije
Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

DANIJELA - NAJPOPULARNIJA BAKA

Danijela Dvornik: 'Moje unučice imaju velik privilegij!'

Najpoznatija baka u Hrvatskoj otkriva kako provodi dane sa svojim unukama Balie i Lumi te zašto su Dino i Boris Dvornik ključni u njezinom nastojanju da djevojčice nauče važnu 'lekciju' - o tome odakle potječu

Izvor: Instagram

Danijela Dvornik definitivno je najpopularnija baka u Hrvatskoj, s više od 100 tisuća pratitelja na Instagramu. Iako većinu vremena, osobito u toplijem dijelu godine, provodi na otoku Braču, 'baka servis' za njezine unučice Balie i Lumi često je u funkciji. Za sebe bez lažne skromnosti kaže da je odlična baka, jer se 100% daje svojim unukama i 'gušta' s njima, bez obzira na to što je nerijetko vrlo zahtjevno.
'Njihov smiješak i sreća koju daju, jednostavno je neprocjenjiva. Ja sam odlučila biti važan dio njihovog života jer imati odličnu baku, najveća je sreća u odrastanju. To govorim iz vlastitog iskustva', kaže Danijela. Puno smijeha, aktivnosti na otvorenom, fina 'papica', koju samo baka zna pripremiti, dio je rutine u kojoj Danijela uživa sa svojim mezimicama. Kako i sam voli pogledati neki stari film i prisjetiti se klasika koje je voljela gledati u mladosti, za što joj je savršen Klasik TV, i svojim unučicama rado pusti neke od legendarnih naslova filmske industrije, osobito one u kojima se pojavljuju njihovi Dino i Boris Dvornik.

'Moje unuke sa zanimanjem gledaju sve filmove i serije s našim papom, didom i pradidom. Da jednostavno znaju odakle potječu. Mislim da je to privilegija koju imaju', kaže Danijela i nabraja neke od klasika koji su nju osvojili: 'Maratonci trče počasni krug', film je koji Danijela uvijek može gledati, baš kao i 'Ko to tamo peva', 'Montevideo, Bog te video!', 'Bitku na Neretvi', 'U gori raste zelen’ bor'..., ali i Kiklopa, u kojem je njezin pokojni svekar Boris Dvornik bio maestralan.
'Scena u Kiklopu kad drži predavanje o diplomaciji, budućim vojnicima... tu mi je bio fenomenalan, uvijek promislim kako su uopće glumci uspjeli biti ozbiljni u toj sceni. Zatim ”Sutjeska” s Batom Živojinovićem, zadnja scena kad Ive pogine, bila je to svojevremeno najtužnija scena, nitko to nije mogao prežaliti. Toliko je publika ulazila emotivno u likove da su te scene uvijek bile žive', prisjeća se Danijela.

Na Klasik TV-u, koji uvijek budi sjećanja i nostalgiju, Danijela je zadnje odgledala 'Bitku na Neretvi' i seriju 'Pozorište u kući'. A koji je domaći film po njezinom mišljenju zaslužio Oscara?

'Ajme , teško pitanje, ima stvarno puno dobrih filmova, s fenomenalnom gardom starijih glumaca koji su zaista bili ikone glumačkog svijeta u tadašnjoj Jugoslaviji i velike zvijezde. Ja osobno volim pomaknute filmove i humor i Oscara bi dala filmu 'Maratonci trče počasni krug', jer mi je to film s fantastičnim scenarijem, glumcima i genijalnim humorom. Ono, Tarantino onog doba', kaže Danijela koja je na svojem Instagram profilu nominirala kao najbolje ove klasike s Klasik TV-a: "Maratonci trče počasni krug", "Montevideo, Bog te video" i 'Ko to tamo peva'.


Iako je na Instagramu prati više od 100 tisuća ljudi, tome se uopće ne opterećuje. Jednom godišnje, kaže, pogleda koliko ima pratitelja; no drago joj je da ima i starijih i mlađih funove.
'Pokušavam približiti svoj način gledanja na život , dati ljudima inspiraciju kao što meni daju neki drugi ljudi. Također, nastojim biti pozitivna i realna', kaže Danijela o svojem angažmanu na društvenim mrežama. U tom svojevrsnom, novom zanimanju današnjice ništa joj – kaže – nije teško; jedino ne želi raditi s brendovima ili proizvodima koje inače ne koristi ili ne voli. U budućnosti će se nastojati malo više fokusirati na izradu videa i profesionalnije fotografije, no to je cjeloviti posao koji iziskuje dosta novca i vremena. A ovo potonje, vrijeme, Danijela ipak najradije provodi sa svojim mezimicama, unučicama Balie i Lumi.

Stvoren kao mjesto susreta regionalnog filma, Klasik TV je jedinstven kabelski/IPTV kanal koji emitira igrane, duge, kratke, animirane, dokumentarne filmove i serije 24/7 – sve domaće – s ciljem promocije i popularizacije domaćeg, regionalnog filma. U lipnju na Klasik TV-u ne propustite dvije premijere - seriju 'Bela lađa' i film 'Kumek' Darija Juričana – kao i legendarne filmove Boško Buha, Varljivo leto '68, Metastaze, ZG 80, Kapetan Mikula Mali...

*Sadržaj nastao u suradnji s Klasik TV-om.

Najčitanije

Najnovije