Još
Emisije
Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

za 'panonskog mornara'

Novi singl novosadskih The Frajli: 'Uz Balaševićeve pjesmo smo rasli'

Autor promo
Autor promo

Posebnu dimenziju 'Panonskom mornaru' daje gostovanje Bernadett Nyári, svjetski poznate mađarske violinistice, s nastupima u više od 90 zemalja

Izvor: promo

Novosadske The Frajle izdale su svoj novi singl. Sugrađanke Đorđa Balaševića emotivnu su pjesmu pod nazivom 'Panonskom mornaru', koja odiše nostalgijom i sjetom, posvetile ovom velikom umjetniku, a kao sjećanje na njegov neizbrisiv životni i umjetnički trag. 

dorde balasevic
Izvor: YouTube

Obožavatelji će od danas imati priliku slušati singl omiljenog benda, koji već godinama svojim autorskim pjesmama i obradama oduševljava sve generacije u regiji, na radijskim postajama diljem Hrvatske. Svoje osjećaje i zajedničke trenutke s glazbenim mentorom, The Frajle su na ovaj način pretočile u trajnu uspomenu te odale počast ovom izuzetnom umjetniku.

Izvor: promo

'Mi smo rasle uz Đoletovu glazbu. Prva naša sjećanja iz djetinjstva, obiteljska druženja, prve ljubavi, sviranje gitare, vezana su upravo za njegove pjesme. On je za nas bio kuća, a ovu pjesmu su napisale baš te djevojčice koje su se smijale i plesale uz njegove ritmove. Mi smo imale velikog učitelja i želimo mu pjesmom reći hvala za sve', ističu Frajle. Posebnu dimenziju 'Panonskom mornaru' daje gostovanje Bernadett Nyári, svjetski poznate mađarske violinistice, s nastupima u više od 90 zemalja. Bernadett Nyári rođena je u glazbenoj obitelji, a unuka je čuvenog kompozitora i violinista József B. Suha, jednog od izumitelja cimbala, čije se kompozicije i danas izvode diljem globusa.

Za 'Panonskog mornara' muziku je komponirala Nevena Buča. Tekst potpisuju sestre Buča, mlada pjesnikinja Jelena Knežević, a za aranžman je zaslužan Vojislav Aralica.

Najčitanije

Najnovije