Dosad smo imali prilike svašta vidjeli kako ljudi na krilima emocija časte glazbenike, ali da će nekoga toliko ponijeti euforija da stavi čak i bebu na harmoniku - to doista zaslužuje priču. Upravo to dogodilo se najtraženijem i najpoželjnijem hrvatskom harmonikašu Ivanu Marčecu, kad je prošlog vikenda, dan nakon što je proslavio 24. rođendan, s grupom Zlatnik nastupao u zagrebačkoj županiji na obiteljskim krstitkama. Dvomjesečna djevojčica Zita primila je svoj prvi Sveti sakrament, a na svečanom ručku u krugu obitelji i prijatelja, gdje su okupljene zabavljali momci iz Zlatnika, slavljenici se posebno svidjela harmonika.

- Nitko to nije odmah, naravno, zaključio. Bila je nemirna, roditelji su isprobavali razne štoseve kako da je zabave, a ona je neprestano prstićima pokazivala prema meni. Umirila se tek kad su je, ne znajući više što pokušati, položili na moju harmoniku - smije se Ivan Marčec.

Instrument, koji se zbog zvukovnih boja i mogućnosti koristi u najrazličitijim stilovima - od zabavne do klasične glazbe, brzo je umirio djevojčicu i nasmijao te je tamo ostala tiha neko vrijeme, uz blisku pažnju roditelja koji su se nemalo iznenadili otkrivenoj glazbenoj sklonosti svoje prve djevojčice. Baš kao i ostali uzvanici i članovi grupe Zlatnik, koji su nedavno završili snimanje četvrtog autorskog singla "Slavonija ravna".

Petoricu mladića, uz spomenutog šefa benda Ivana Marčeca tu su i Matija Frdelja, David Ivanišević, Bruno Vuger i Mihael Bolešić, prije tri godine spojilo je prijateljstvo i ljubav prema glazbi. Za razliku od većine vršnjaka nisu se usmjerili ka svjetskim glazbenim trendovima jer u sebi osjećaju snažnu emociju prema izvornoj glazbenoj priči, njeguju tradicionalan zvuk i u tom smjeru stvaraju autorske pjesme.

- Do kraja ljeta objavit ćemo singl s videospotom i nastavljamo marljivo raditi dalje - stvarati glazbu i nastupati, koliko god nam to Stožer bude dopuštao, nadamo se da zabrana za uživanje u glazbi uživo više neće biti jer to je ono nešto što nas čini sretnima, a našu publiku ispunjenima - zaključuje šef sve popularnije grupe Zlatnik, koja je više puta obišla cijelu državu uveseljavajući ljudima razne važne životne trenutke.