Još
Emisije
Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Super trening s Girly Fitness Anom na totalno cool lokaciji!  Otkrijte i kako da vam fitness ne bude prolazni hir!

Reebok Nano X1 Adventure ima snažnu poruku - Izađi van i pobijedi sebe!

Reebok - Ana_RG (13) Izvor: Robert Gašpert


Tjelesna aktivnost – uz sve druge, dobro poznate benefite – mijenja perspektivu gledanja na život. Zamislite ovu situaciju: nakon dobro odrađenog treninga, iscrpljeni ste i oznojeni, ali se osjećate sjajno. Odakle dolazi taj sjajan osjećaj? Iz činjenice da ste pomaknuli svoje granice, dosegnuli cilj, spoznali da možete puno više nego što ste mislili. Taj osjećaj postignuća šalje vam snažnu poruku za život – sve mogu i sve će biti OK. Najgore je, kažu, pokrenuti se, pa je to vjerojatno i razlog što su Hrvati, u odnosu na druge zemlje Europske unije, na samom začelju po fizičkoj aktivnosti. Samo 36% građana Hrvatske je aktivno, dok je u većini zemalja taj udio veći od 50%. U suradnji s Reebokom i vodećim fitness trenerima u Hrvatskoj želimo pokazati kako nedostatak vremena nikako ne može biti opravdanje za neaktivnost te da se trenirati može bilo gdje. Zato smo naše trenere odveli na atraktivne, ali i pomalo neočekivane lokacije - u Reebok Nano X1 Adventure. S fitness influencericom Anom Tomac trening smo odradili u street workout parku kod Dinamova stadiona, želeći pokazati da se trenirati može baš svugdje i bilo kad. Stoga i ti izađi van i pobijedi sebe!

'Sestra Marija i ja volimo reći da smo pravi mali ženski fitness svijet, jer prije svega pristupamo ženi kao ženi. Ne kao nekome s viškom kilograma koje treba skinuti ili celulitom koji treba riješiti. Upravo suprotno, jedini nam je cilj da žena zavoli sebe kao ženu, da razumije sebe i da se tek tada posluži fitnessom kao alatom za rad na još boljoj sebi', govori Ana Tomac, koja zajedno s Marijom stoji iza brenda Girly Fitness. Na Instagramu ih prati više od 60 tisuća ljudi, i više nego dovoljan razlog da ih uključimo u našu Reebok Nano X1 Adventure, tajni trening s nekoliko pratiteljica na super lokaciji u gradu. Nažalost, Marija koja je 20. tjednu trudnoće, ovaj je put morala odustati od treninga na otvorenom, no zato je Ana sve odradila dvostruko.

 Izvor: Robert Gašpert

U street workout parku kod Dinamova stadiona u Maksimiru, dočekala nas je odlično raspoložena i s pomno pripremljenim vježbama za svoje cure.
'Odradile smo jedan lijepi bodyweight trening s fokusom na core, kombinirajući i elemente snage i cardija. Nije trajalo dugo, 30-tak minuta, ali iznimno učinkovitih 30-ak minuta. Uz nezaobilazno zagrijavanje i istezanje, i pola sata treninga može biti sasvim dovoljno. Bitna je kvaliteta, a ne kvantiteta', govori Ana te naglašava zašto je važan svaki segment treninga, poput ovog koji je pokazala.
'Što sam starija, ma koliko to zvučalo klišeizirano, primjećujem važnost i korist zagrijavanja i istezanja, kao i predaktivacije mišića uoči samog treninga. Ako 'ne osjećate' trening, svakako pažnju obratite na ove elemente. Naizgled banalno, ali vjerujte, game changer!', tvrdi.

 Izvor: Robert Gašpert

Za neke vježbe idealne su im bile i sprave na našoj lokaciji, street workout parku, no za kvalitetan trening zapravo vam ne treba čak ni to.
'Vlastitim tijelom možemo jako, jako puno. Ne podcjenjujte snagu i moć bodyweight treninga. Dobre tenisice na noge i, uz malo dobre volje, savjet dobrog trenera – samo nebo je granica', priča Ana koja je sa sestrom Marijom posljednjih dana testirala nove Reebok 'nanice'. A dok je sa svojim klijenticama izvodila vježbe na velikoj kamionskoj gumi u parku, objašnjavala je zašto su ju toliko osvojile. Naime, prvi svakom doskoku na tvrdu površinu pokazale su se jednostavno savršenima i kako kaže, idealnim za svaki trening.

'NanoX1 su baš savršene fitness tenisice! Ne samo što su izgledom predivne i zaista poticajne za aktivnost, već su i funkcionalne, udobne, idealan trening partner i za početnika i za naprednijeg vježbača! Nama su se jako svidjele!', složne su Girly Fitness sestre.

 Izvor: Robert Gašpert

 Izvor: Robert Gašpert

Ruku pod ruku s tenisicama za pokretanje na aktivnost, ide i želja za istom. A Ana svoje prijateljice i pratiteljice motivira vlastitim primjerom. 'Da, fitness je moj poziv i posao, ali i velika ljubav i da,moja se svakodnevica u velikoj mjeri poklapa sa životima onih koji imaju brdo izgovora, nekada i opravdanih. Bezbroj sati za laptopom, treninzi s klijenticama, djeca, kuhanje, čišćenje… vjerujte, to je moja svakodnevica i zapravo, jako malo vremena mi ostaje za moj trening. No naučena sam ne računati samo na motivaciju već se osloniti i na naviku i na isto potičem sve one koji čekaju motivaciju u nadi da će ona nešto promijeniti, jer to se dogoditi neće. Ne čekajte ništa, samo krenite. Oslonite se na akciju, stvorite naviku i pobijedite sebe! Namjestite budilicu pola sata ranije, obujte dobre tenisice i krenite! Da, u tom trenutku vam se neće svidjeti ali, pitat ću vas za pola sata kada završite trening je li vrijedilo', kaže Ana koja najčešće trenira kod kuće, premda su joj treninzi u prirodi, poput ovog u sklopu Reebok Nano X1 Adventure, omiljeni.

 Izvor: Robert Gašpert

 Izvor: Robert Gašpert

'Posljednje četiri godine sam doma s klincima, nije bilo previše lufta za izlete u gym ili vani i zato su kraći kućni treninzi dio moje svakodnevice. Tih 30-45 kvalitetnih fitness minuta samo za mene, četiri do pet puta tjedno i to najčešće u (rano)jutarnjim terminima, jer tada imam najviše mira. To je ono što me može resetirati i kad imam najstresniji dan. Tako iz sebe izbacim svu nervozu, frustracije, tenzije - a još je besplatno. Osim dobrih tenki, i oprema za treniranje dobro dođe - bučice, girje, elastične trake, ali to je samo dodatak. Glavni rekvizit vaše promjene mora biti dobra volja, ali i spremnost mijenjati se, a tu ponekad treba zagrebati malo dublje. No nemojte odustati čim svane malo lošiji dan, čim naiđe prvo 'ne da mi se' ili 'danas ne stignem'. Pregrmite te trenutke i samo nastavite dalje. Tek tada ste na pravom putu. Za sve što vrijedi treba raditi, a biti 'bolja ja' i pobijediti sebe, nešto je za što se definitivno vrijedi boriti! Isto nastojim prenijeti svima putem društvenih mreža i zaista sam zahvalna i sretna što imam tu priliku', govori te napominje: ' Još jedna vrlo, vrlo bitna stavka u ovom ludom fitness životu jest prehrana, kao i golema predrasuda koja ide ruku pod ruku s istom. Da, zaista se trudim jesti zdravo, birati ono prirodno, neprerađeno, bez previše šećera ili čudnih kemikalija, ali staje na tome. Nikako se i nikada ne bih grizla zbog tu i tamo pojedenog komada pizze, čokolade u PMS-u ili pokoje čaše vina u izlasku. Krivnja zbog pojedenog kolača nešto je puno gore od tog samog kolača i zato, pažljivo s ograničenjima. Dobro je imatii mjeru, ali staviti samog sebe 'u zatvor' samonametnutim režimima, nešto je što vodi u vrlo mračne vode poremećaja u prehrani i zato vas molim - radite na sebi, ali ne zaboravite da je zajednički nazivnik svega - balans. Tek tada fitness nije prolazni hir već pravi, stvarni, održivi i doista dugoročan način života.'

 Izvor: Robert Gašpert

*Sadržaj nastao u suradnji s brendom Reebok.

Magazin

Royals