Ovan

Samopouzdanje je ključna značajka Ovna koju predstavlja Mars, a izražena je neobuzdanom izravnošću kojom si utirete put ispred sebe. Mars u Vagi priprema vas za stjecanje diplomatskih vještina poput pregovaranja i taktika koje vam nedostaju i koje su u sjeni vaše žurbe. Blagost nije mana, ne čini vas nesigurnima i ne znači izgubiti bitku, naprotiv, popustljivost je vrlina koju će vas Mars u Vagi naučiti do kraja ovog mjeseca.

Bik

Tranzitna Venera u Strijelcu ukazuje da ovog listopada možete biti ono što rijetko jeste - skitnice koje uvijek traže zabavu. Raspoloženje za ljubav uvijek je u zraku za one koji imaju jaka osjetila poput Bika, ali zvijezde ovog listopada obećavaju samo zabavu. Krajem mjeseca možete shvatiti da je sreća doista lijepa samo dok čekate, no uzrok razočaranja teško je definirati. Hoće li to biti partner, ili samo vaša nerealna očekivanja od njega?

Blizanci

Pripadnici znaka Blizanaca ne stide se svog brbljanja. Štoviše, to im je na ponos. Iako vam je koncept monologa blizak i rado slušamo vaše mudrosti i ideje, Merkur će kao vladar vašeg znaka ovog listopada proći kroz Vagu i učiniti vas boljim sudionicima dijaloga. Merkur će hodati retrogradno i najvažnije je naučiti slušati druge - bolje nego što oni znaju slušati vas, piše VanjaBelomarković za Elle.

Horoskop
Shutterstock 

Rak

Mnoštvo tranzitnih planeta u znaku Vage ovog listopada podsjećaju nas na lijepu kvalitetu koju dijele vaš znak i Vaga - sposobnost razumijevanja drugih. Osim ove značajke, Vaga i Rak dijele bezbroj drugih kvaliteta, zbog čega je naizgled čudno što tvore ne tako omiljeni aspekt kvadrata na nebu. Kvadrat koji ćete osjećati tijekom listopada podsjetit će vas da razumijevanje drugih radi održavanja veze ne znači zanemarivanje vlastitih osjećaja.

Lav

Sezona vaše serije ovog mjeseca priprema drugačiji scenarij od uobičajenog. Dok vladar vašeg Sunčevog znaka hoda uz Vagu zajedno s nekoliko drugih planeta, ulogu glavnog junaka zamijenit ćete ulogom sekundarnog. Listopad je mjesec u kojem nećete biti vođa nego pomoćnik, prije pomoćnik nego šef i kopilot, a ne pilot, a sve u svrhu upoznavanja timskog rada koji vam nude planeti iz Vage.

Djevica

Istina je - preostalih jedanaest znakova zodijaka zavidi vam na vašoj spretnosti i stručnosti u svemu što radite. No, kruna najpraktičnijeg znaka koji nosite neće završiti na zemlji ako prihvatite pomoć koju vam netko nudi. Kako vaš planet Merkur prolazi kroz Vagu retrogradnim hodom, to će vam pokazati da prihvaćanje pomoći prijatelja, partnera ili kolega ne znači da niste dovoljno neovisni i sposobni.

Vaga

Ovan i Vaga kao par suprotnih znakova objašnjavaju vječnu dilemu u potrazi za ravnotežom koju svaki čovjek posjeduje: biti svoj i odan sebi poput Ovna, ili biti svoj, ali modificiran prema onome tko stoji uz nas poput Vaga. Prva asocijacija na spomen Vage obično je pojam partnerstva, no prilagodljivost je ono što ovaj znak bitno definira. To je značajka koja krasi sve Vage, poželjna je jer bez nje partnerstvo bilo koje vrste ne bi bilo moguće. Za sve Vage, dakle, imamo samo najljepše riječi i riječi hvale, dok im u isto vrijeme zaboravljamo zahvaliti što su za nas 'izmučili' dio sebe. Dok Mars i Merkur ovog listopada prolaze kroz vaš znak i, kao i uvijek, zvijezde ukazuju na to da je vrijeme da se posvetite isključivo sebi. U nadolazećem vremenu možda ćete otkriti da vaša osobnost i potrebe gotovo potpuno nestaju u izmaglici osobnosti i potrebama osobe s kojom provodite vrijeme. Ako kopirate svoje prijatelje, kolege i voljene osobe, kako bi odnos bio skladan, zapamtite da kopiranje i prilagođavanje ne znači dezintegraciju sebe.

Energiju mladog Mjeseca u Vagi osjetit ćete 6. listopada kroz neizrecivu potrebu dovršiti detalje u svom životu kako biste što prije započeli novo poglavlje u svom životu. Faza mladog mjeseca je poput zavjesa na pozornici koje čekaju da budu izvedene povodom početka predstave. Također možemo usporediti ovu Mjesečevu fazu s nulom, kao metaforu za kraj i početak u jednom. Ako želite ponovno otkriti sebe i svoju individualnost, budite dosljedni sa svojim odlukama i stavovima umjesto da se oslanjate na druge - tijekom punog Mjeseca u Ovnu 20. listopada bit ćete bliže tom stanju uma.

Škorpion

Kako je vladar vašeg znaka Pluton već godinama u znaku Jarca, dok ovog listopada mnogi planeti prolaze sa znakom Vage, oni će među sobom stvoriti aspekt koji se naziva kvadrat čija energija nije u potpunosti pozitivna. U vremenu koje je pred vama naći ćete se u situaciji u kojoj morate birati između predanosti karijeri ili predanosti partneru ili prijateljima. Stres je gotovo neizbježan, osim ako ne učinite jedino što vam preostaje: prihvatite situaciju u kojoj se nalazite.

Strijelac

Sigurno ste već umorni od mnoštva ljudi koje susrećete i kojima vaš život postaje barem usputna stanica koju ne zaobilaze, ali ovaj vam listopad donosi kretanje planeta sa znakom Vage. Radujte se što će vam doći nova poznanstva jer vas mogu odvesti do nove ljubavi ili vrlo zadovoljavajuće poslovne ponude.

horoskop
Shutterstock 

Jarac

Nekoliko nebeskih tijela bit će u znaku Vage ovog listopada, čemu se Jarci rijetko raduju znajući da dijele nepoželjni aspekt kvadrata s ovim znakom. Dominantna energija Vage donosi vam povećanu želju za druženjem i izlaskom, a trg kaže da ste istovremeno pod pritiskom. Nemojte osuđivati ​​sebe jer niste predani ostvarenju svojih snova svih sedam dana u tjednu i dopustite si uživati ​​u malim stvarima.

Vodenjak

Uran, kao vladar vašeg znaka, počeo je sa svojim retrogradnim hodom, što u prijevodu znači da se vraća kako bi obavio nedovršeno, pokupio zaboravljeno i riješio neriješeno. Njegova retrogradnost neće trajati samo ovaj mjesec, već je ovaj mjesec početak za vožnju unatrag. Mladi mjesec je u Vagi 6. listopada, vaša sestra po elementima, i može vam pomoći u započinjanju novog poglavlja u vašem životu, piše Elle.

Riba

Dok suvladar vašeg znaka Jupiter nastavlja svoj retrogradni hod sa znakom Vodenjaka, možete se osjećati kao da se razvijate i vraćate noge umjesto perja. Ribe nose simboliku dubine našeg uma i njihov sadržaj koji najčešće ostaje u dubinama. Svi rođeni u znaku Riba pomalo su riba koja ne govori, ali tranzit Jupitera u Vodenjaku zahtijeva otvaranje društvu u kojem ste dio. Ako svoje misli i ideje ne podijelite s drugima, kako ćete ih na drugi način oživjeti?