Još
Emisije
Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

EKSKLUZIVNI INTERVJU S JAVIEROM BARDEMOM: Doživite zimsko izdanje magazina StoryBOOK

Što donosi zimsko izdanje časopisa StoryBOOK?

Storybook zimsko izdanje Izvor: Storybook

Magazin StoryBOOK novim brojem slavi umijeće življenja na hedonistički način – kokteli, kultni hoteli, art instalacije i editorijali, pop kultura i ekskluzivni intervjui s glumačkim i ikonama mode, njegove stranice obojene su energijom new age idola i glasom nove generacije.

Veličanstveni Philip Treacy dopušta nam da ušetamo u njegov svijet. Lady Gaga ga je davnih dana prozvala “najvažnijim šeširdžijom” na svijetu, ikone kao što su Grace Jones, Daphne Guinness i Sarah Jessica Parker smatraju ga bliskim prijateljem, a široj javnosti možda je najpoznatiji po suradnji s pokojnim Alexanderom McQueenom ili pak nizu karijernih dragulja, od izrade šešira za najslavnije britanske aristokratkinje do kreacija za filmove iz serijala o Harryju Potteru. Iako teško pristaje na intervjue, sa Storybookovim kolumnistom Gro Curtisom ekskluzivno je razgovarao u trenutku dok se oporavljao od bolesti COVID-19. Tu je i ekskluzivni intervju s glumačkom ikonom Javierom Bardemom.

StoryBOOK Beauty Parfemi Izvor: Storybook

Čitajte o beskompromisnoj, subverzivnoj i drukčijoj modnoj dizajnerici, plemkinji i pjesnikinji Elsi Schiaparelli, talijanskoj vizionarki iz sjajnog fenomenološkog teksta Sanje Muzaferije “Neka živi trajnost. Izvrsnost. Umjetnost. Dugovječnost. Bunt.”. Tu je i smjelost pionirki eklekticizma. Znate li da je jedna od njih, prainfluencerica i sablažnjiva markiza Luisa Casati, skupljala egzotične životinje i paradirala gradom s gepardima ili živim zmijama kao nakitom? Markiza je, naime, bila muza mnogim slavnim fotografima i slikarima kao što su Erté, Giovanni Boldini, Kees van Dongen, Man Ray, Adolph de Meyer i Romaine Brooks (koja joj je bila i ljubavnica). A ako ste mislili da je opsjednutost selfiejima, odnosno snimanjem samog sebe novijeg datuma, nakon priče o Virginiji Oldoini, grofici od Castiglionea, možda ćete promijeniti mišljenje. Listu prainfluencerica, umjetnica i modnih ikona koje su poseban začin zimskom bluesu i novom izdanju Storybooka elaborirao je Nenad Korkut.

Uronite u Nowness, svi ponekad želimo vjerovati kako nakon izazovnih vremena slijedi nova globalna priča o uživanju u pravednoj raspodjeli prava i moći. Slijedi nam iskustvo gledanja vrhunskih filmova uz finu hranu i bocu dobrog burgundca, iskustvo personalizirane i samokontrolirane medicine, čisto gospodarstvo, rasna i socijalna pravda te razvitak sigurnih online zajednica bez mržnje i trolanja, otkriva Bojan Mandić.

Gracija Filipovic Izvor: Mare Milin

Istražite stranice priloga kreiranog za bijeg u ljepšu stvarnost u kojoj su recepti za dekadentnu DIY gozbu, čajne kronike, popis jako cool europskih destinacija koje je moguće doživjeti u tri dana, priče o kultnim hotelima i najekstravagantnijim željama gostiju. Nakon hedonizma slijedi katarza na Storybookov način – čitajte o hibridnim životima, albumima kao stvorenim za plakanje i emocionalnu katarzu po izboru Mladena Smrekara, Zrinka Pavlić piše o fenomenu “tijelo s vaginom”, pročitajte zanimljiv tekst Rujane Jeger o razumu i osjećajima te našem mentalnom zdravlju. A tu je i genijalan i pomalo zastrašujući digitalni detoks, s dr. Manfredom Spitzerom razgovarala je Iva Biondić.

U Storybookovoj vremenskoj kapsuli moda ima autentičan sound. U njemu ima iskrenosti i “teasa”, undergrounda i glamura. Dok nazdravljate koktelima pripremljenim po originalnoj recepturi u svevremenskoj ljepotici Esplanadi, prostor ispunjava energija nekih novih new age idola. Oni su naše buđenje iz lošeg sna. Glas nove generacije.

StoryBOOK Konceptualni izlog Izvor: Storybook

Oni su vizualna disrupcija i nova energija vremena koja je na sličan način kulminirala i prije 100 godina. Oni su buntovni i samostalni - Zsa Zsa, Fran Vasilić, Ružno Pače, Muha, Lu Jakelić, Roko i Hrvoje iz Porta Morta, uz njih pjevajte, plešite. Tu je i čudesna mlada glumica Gracija Filipović s kojom je razgovarala Ana Herceg, u koju smo se svi zaljubili i prije nego što je završila na crvenom tepihu u Cannesu. StoryBOOK slavi u maniri zabranjenih partyja iz ere prohibicije i art decoa. Dekadentno i raskalašeno.

StoryBOOK Trajnost by Sanja Muzaferija Izvor: Storybook

Jer svi smo mi dio iste pomalo DIY zajednice. Želimo stvarati. Želimo se međusobno provocirati riječima. Uspavljivati trivijom, priuštiti si nešto iznad mogućnosti, prerano okititi prostor koji volimo. Želimo dijeliti i mariti za druge, kako bismo bili dobro. U Storybookovoj kući vrijede ona pravila o novogodišnjim odlukama - Easy to make, easy to break! Neka i u 2022. živi TRAJNOST. Izvrsnost. Umjetnost. Dugovječnost. Bunt... jer StoryBOOK je PRIČA ZA SEBE.

Magazin

Royals