Od 1982. do 1998. kuhar DarrenMcGrady kuhao je za kraljevsku obitelj, kreirao njihove svakodnevne jelovnike i poslužiovao ih za službene i privatne događaje. Godine 1998. preselio se u SAD sa svojom suprugom Wendy, a kasnije i napisao kuharicu 'Eating Royally: Recipes and Remembrances from a Palace Kitchen'.

Što onda kraljevska obitelj jede na Božić?

Prema McGradyju, mnogo toga. Dan započinje srdačnim predcrkvenim doručkom koji uključuje jaja, slaninu i kobasice. Ručak poslije crkve uključuje 'salatu s račićima ili jastogom i pečenu puricu, i sve tradicionalne priloge kao što su pastrnjak, mrkva, prokulica i božićni puding s maslacem od rakije za desert.

Camilla jede
Profimedia 

 Nakon što Kraljica odradi svoj govor u 15 sati, poslužuje se popodnevni čaj - s voćnim kolačem. I to je sve samo zagrijavanje prije kraljevske božićne švedske večere, koja uključuje 15 do 20 različitih jela, s raznovrsnim pečenim mesom serviranim na stolu (pečena riba, puretina, šunka), plodovi mora, kuhano povrće, kolači, plameni puding poslužen s maslacem od rakije i rakije od višanja i jake jabukovače.

Priprema kraljevskog božićnog ručka
Profimedia 

Što se tiče favorita, McGrady je rekao da su to višegodišnji favoriti kraljevske obitelji za Božićnu večeru:

Škampi u saksiji - namaz od maslaca napravljen od sjeckanog, začinjenog i kuhanog škampa posluženog na tostu.
Govedina Bourguignon - to bi se zapravo moglo napraviti i od divljači, za što je kraljica Elizabeta II. povremeno izrazila sklonost.
Usitnjena prokulica s lukom i slaninom - bez češnjaka, naravno, budući da je češnjak jedna od 9 namirnica koje njezino veličanstvo ne jede.
Bubble i squeak - tradicionalno britansko jelo od pirea od krumpira pomiješanog sa sjeckanim kupusom, kojem je McGrady dodao kelj za zdravo pojačanje.
Tijesto od jabukovače - jednostavan i rustikalni pečeni desert napravljen od datulja i jabuka u tijestu.