Nakon otvorenja u srijedu, jučer su posjetitelji uživali u prvom službenom danu događanja Food Market by StoryGourmet, gastro eventa koji prati svjetske trendove. Održana je prva radionica, pa je tako desetak sretnika, među kojima su bili glumica Ana Marija Bokor Vrdoljak s kćeri Ivom Katarinom te Ivana Delač, event managerica i vanjska suradnica Tvornice kulture, koje su se sjajno snašle te uz blogericu Tanju Pastuović Klaić i druge goste radionice pripremile sjajan tiramisu te kušale dvije vrste Barcaffe espresso kave (sto posto Arabica te blend Arabice i Robuste). Kući su otišle s lijepim dojmovima i odličnim receptom.
Naravno, poznate dame posjetile su i druge aktrakcije eventa Food Market by StoryGourmet - kućice restorana El Toro, Lari & Penati, RougeMarin i The Rock Pub te slastičarnice Magnolia, ali i O'pege u čijoj se kućici mogu nabaviti brojni domaći porizvodi. Uživale su i u glazbi DJ Gradea, te nazdravile koktelima koje su tijekom Aspira Happy Houra pripremali njihovi studenti gastronomije.
Restorani El Toro, Lari & Penati, RougeMarin i The Rock Pub te slastičarnica Magnolia svojom su ponudom donijeli dašak svjetskih gastro metropola u Zagreb. Kreativni tim chefova restorana RougeMarin Josip Hodak, Filip Bačan i Željko Lopar, na čelu s Marinom Medakom predstavili su neodoljivu savijaču punjenu gljivama, šparogama, porilukom i ribanom mozzarellom, s karamel vrhnjem, svježim narom i klicama graška, sjajni pileći ražnjić, salatu s bulgurom i salsom od rajčica, luka, usoljenog limuna s cijeđenim jogurtom i vlascem te empanade s braisanim kunićem, zapečenom curry cvjetačom, salaticom od julien daikona, mrkve i stabljičastog celera.
Chef restorana El Toro Mario Mihelj sa svojim je timom predstavio prefini Fish Open Taco (salsa od krastavca, mladog luka i korijandera, dimljeni sir, pšenična tortilja i krema od pečenih paprika), Beef Chili Con Carne s rižom te Beef Steak Ražnjić s wasabi majonezom, salatom i kiselim povrćem.
Kulinarski tim bistroa Lari & Penati na čelu s vlasnikom Igorom Tomljenovićem predstavio je Kofte od oslića s kaparima i koprom, uz lisnate salate s ukiseljenim limunom, Polpete od kozca s umakom od limete i chilija uz lešadu od povrća, svoj legendarni Topli Reuben Sendvič (marinirani brisket, ementaler, dinstani slatki kupus) te Zapečena pileća krilca s prženim batatom s marinadom od soje, narančinog soka, đumbira i češnjaka. Chefica The Rock Puba Tea Pilat oduševila je pak svojim jelima – Chicken jalapeno okruglicama s ranch umakom, Mac & cheese okruglicama sa sweet chili umakom, DryAge beef burger s krumpirićima i honey-mustard umakom, Black pork burger s krumpirićima i BBQ umakom, Vege burger s krumpirićima i truffle mayo umakom.Chef patissier slastičarnice Magnolia Emilien Geslin za sve je sladokusce pripremio selekciju Magnolijinih najboljih slastica – torti, monoporcija, kremšnita i makarona. Sve je bilo toliko ukusno da su se sve porcije razgrabile u rekordnom roku, a sva su se jela sjajno sljubila uz vina Agrolagune i Belja, pića iz Zvečeva te vode Jana i Jamnica.
Danas nas na eventu Food Market by StoryGourmet očekuje pregršt odlične hrane, mali vinski sajam u sklopu kojeg će posjetitelji moći kušati vrhunska vina hrvatskih vinara, radionica chefa Marina Medaka koji će uz pomoć Kenwood kućanskih aparata pripremati razne slastice od mrkve, kao i radionica na kojoj će se kušati vina Agrolagune, iz njihove ekskluzivne linije Castello. Ne propustite niti Happy Hour by Aspira, od 16 do 19 sati, gdje nas opet očekuju brojna ukusna iznenađenja. Neće nedostajati niti odlične zabave jer muziku će puštati DJ Dadoo, a sve dame sigurno neće propustiti niti program Ladies Night u sklopu kojeg u 19 sati pozirnicu preuzima sjajan glazbenik i miljenik žena Alen Đuras
U subotu će koncert održati sjajna glazbenica Lana S, a glazbu će puštati DJ Pepi i DJ Stanko Bondža, dok u nedjelju glazbu pušta DJ Vazmenko. Pogledajte kompletni program.
Također, sutra u subotu očekuje nas i finale našeg natječaja Kuhaj kao chef u sklopu kojeg ćemo, između petoro finalista, odabrati pobjednika kojeg čeka vrijedna nagrada – Aspirina stipendija u iznosu od 30.000 kuna.
Događanje Food Market by StoryGourmet odvija se na otvorenom, uz pridržavanje mjera i preporuka koje nalaže Stožer civilne zaštite RH radi očuvanja zdravlja i sigurnosti uzvanika.
Ulaz na event se ne naplaćuje.
Vidimo se u Hali Zagreb, na adresi Slavonska avenija 3b, do 10. travnja na bogatom programu od 11 sati do ponoći.
Kako nam je bilo prvog dana Food Marketa by StoryGourmet provjerite u našoj galeriji fotografija.