Član ekipe koji je radio za seriju 'Zakon i red: Organizirani kriminal' ubijen je na TV setu serije u Brooklynu.

Johnny Pizarro (31), došao je u smjenu, gdje je radio kao asistent produkcije za parkiranje na setu. Sjedio je na vozačevom mjestu automobila Honde Civic iz 2008. koja je čuvala parkirno mjesto u Greenpointu oko 5:15 ujutro. Drugi muškarac je otvorio vozačeva vrata i upucao ga, piše New York Post.

'Bilo je ludo', rekao je njegov izbezumljeni kolega, koji je čuvao mjesto u ulici North Henry u blizini avenije Norman za kamione filmske ekipe, koje će kasnije koristiti.

Upucan je član ekipe serije Zakon i red.
Profimedia 

'Nisam čuo svađu ili nešto. Bilo je tiho, rano jutro’, rekao je kolega koji je želio ostati neimenovan. 'To je bio samo prasak i napadač je potrčao prema aveniji Nassau. Čuo sam samo jedan prasak, ali ne znam koliko pucnjeva. Ne znam ni tko bi to učinio ni zašto'.

Janus Czuj, lokalni stanovnik, rekao je da je mislio da je scena ubojstva samo za kamere. 'Jutros sam se probudio i vidio policajce, mislio sam da je to scena ubojstva'.

Ubijen je asistent na setu serije Zakon i red
Profimedia 

Motiv ubojstva je nejasan, ali policajci su rekli da ne isključuju ništa, uključujući i to je li ono možda proizašlo iz svađe oko parkiranja.

Na letku zalijepljenom na stup svjetiljke u ulici pisalo je: 'Zaustavite snimanje filmova oko parka McGolrick' i pozivao je stanovnike da se žale lokalnim zakonodavcima o tome kako snimanje njihovog susjedstva raseljava obitelji, piše spomenuti portal.

Nažalost ovo nije jedini slučaj tragedije na nekom setu. Podsjetimo, Baldwin je u listopadu prošle godine upucao snimateljicu Hutchins (42) dok je, kako je rekao, vježbao s pištoljem za koji je vjerovao da je siguran.

Alec Baldwin oslobođen je od optužbi za ubojstvo
Profimedia 

Glumac, koji je također bio producent na filmu, ranije je rekao da nije povukao okidač i da nema pojma kako se pravi metak našao na setu. Na policijskoj snimci je očito da Baldwin želi nazvati suprugu i to izričito zahtijeva.

Na kasnije objavljenim snimkama može se vidjeti policija i hitna kako jure na mjesto događaja. U drugim isječcima Baldwin je prikazan kako, odjeven kao kauboj, vježba s pištoljem.

Objava je došla tjedan dana nakon što su vlasti osudile producente filma zbog nepoštivanja sigurnosnih protokola i naplatile im kaznu od 136.793 dolara. Istraga koju je proveo Odjel za okoliš Novog Meksika pokazala je da su tvorci filma 'iskazali ravnodušnost prema opasnostima povezanim s upotrebom vatrenog oružja na setu'.Alec Baldwin u travnju je oslobođen optužbi za ubojstvo snimateljice Halyne Hutchins.