Ove nedjelje završen je trodnevni gastro događaj jeseni - Food Market u zagrebačkom Petom kupeu.

Food Market je uz odlične specijalitete odabranih chefova kultnih zagrebačkih restorana donijeo i pregršt zabave, odlične atmosfere, opuštenog druženja i vrhunske glazbe.

Prva radionica na rasporedu ove nedjelje bila je ona vinska. Radilo se o Mastercard radionici - Wine tasting s Vinarijom Kaptol koja je ponudila nekoliko savršenih vina u kojima su posjetitelji itekako uživali.

DSC_1985.jpg
Mirna Bartolić 

Nakon toga na rasporedu je bila Mastercard radionica - Izrada štrukli s Darling and Shegrts.

'Štrukle bi se trebale raditi u zatvorenoj prostoji i svi sastojci bi trebali biti sobne temperature. Kad radite štrukle, krafne - zatvarajte prozore', bio je jedan od korisnih savjeta koje smo sznali na radionici.

'Ono što želimo jest izbiti gluten iz molekula brašna, da on izađe na površinu i da tijesto bude pjenasto. To ćemo postići gnječenjem i onda, kako bi bake rekle, uzmeš tijesti i sto puta mazneš. Što jače lupite, to je ono bolje, ali nemojte to raditi u 6 ujutro jer vas susjedi neće voljeti', našalila se Dragana Dilparić iz bistroa Darling and Shegrts.

DSC_2064.jpg
Mirna Bartolić 

A kakve štrukle ona preferira - kuhane ili pečene? 'Dok Esplanada nije ponudila svoje pečene štrukle, oni su se kuhali, ali ja uvijek radim pečene jer daju jedan posebni šmek. Za izradu je potrebno maksimalno 45 minuta, a što ne iskoristite odmah možete zamrznuti i izvaditi tijekom tjedna kad god vam odgovara i za bilo koji obrok.'

Koristite što domaćije proizvode, ako smrzavate štrukle, prvo ih razdvojite da vam poslije bude lakše i posljednji, ali ne manje vrijedan savjet.

'Zalijte ih vrhnjem za šlag i da ono bude čim masnije, otpirlike 36 posto masnoće. Zalijte ih tako da štrukle plivaju u njemu, a u pećnicu ih stavite na 140-150 stupnjeva jedno 45 minuta.'

Kako je izgledala radionica pogledajte u galeriji.

Mirna Bartolić Izrada štrukli na Food marketu