Još
Emisije
Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Lifestyle

Sve tajne showa 'Tvoje lice zvuči poznato'

Autor Josipa Scotti Čavlina
Autor Josipa Scotti Čavlina

Kada je 2011. godine jedna od najuspješnijih produkcijskih kuća na svijetu, Endemol, izašla s projektom 'Your Face Sounds Familiar', očekivajući naravno izvanredne rezultate, za pretpostaviti je da je uspjeh koji je show polučio u zemljama diljem svijeta bio više nego očekivan. Groznica plesno-pjevačkog spektakla, koji se emitira u čak 50 zemalja svijeta, nije zaobišla ni Hrvatsku. Show 'Tvoje lice zvuči poznato', koji je već u drugoj polovici emitiranja na Novoj Tv, najgledanija je zabavna emisija u Hrvatskoj od 2007. godine do danas. Prema podacima AGB Nielsena, uz prvih sedam epizoda showa bilo je u prosjeku gotovo milijun gledatelja, odnosno 49,81 posto gledatelja koji su u to vrijeme bili pred malim ekranima. Peta emisija po redu oborila je rekord, pa ju je tako pratilo u prosjeku više od milijun i dvjesto tisuća ljudi s udjelom gledanosti od 59,57 posto. Show koji obara sve rekorde gledanosti i koji je postao apsolutni hit u Hrvatskoj, uvukao se pod kožu gledateljima koji s nestrpljenjem čekaju svaku novu transformaciju svojih omiljenih kandidata. Dok pred malim ekranima navijaju, istodobno na društvenim mrežama gledatelji komentiraju nastupe natjecatelja, a pohvale pristižu sa svih strana. Hashtag #TLZPhr zavladao je svijetom društvenih mreža. Lajkovi iz sata u sat rastu, komentari se poduplavaju, pa tako Facebook bilježi vrtoglavih 115 055 lajkova. Twitter broji 402 aktivnih twitteraša koji ne mogu dočekati nedjelju da zatvitaju poznati hashtag #TLZPhr, dok služeni profil na Instagramu broji 6 200 pratitelja. Mario Petreković, Minea, Baby Dooks, Vanda Winter, Giuliano, Ronald Braus, Jasna palić Picukarić i Andrea Andrassy lica su o kojima se posljednjih tjedana najviše priča, te je ta fenomenalna osmorka postala apsolutni televizijski hit. Do sada je u showu odrađena 61 transformacija, od kojih je 56 odrađeno od strane kandidata, a ostale transformacije bile su one žirija kada je u prvoj emisiji Sandra Bagarić utjelovila Marilyn Monroe, Goran Navojec Elvisa Presleya, a Tomo in der Mühlen bio je Slash.

Izvor: Story
Sandra Bagarić kao Marilyn Monroe
Izvor: Story
Goran Navojec kao Elvis Presley
Izvor: Story
Tomo in der Mühlen kao Slash Transformacijama nije mogao odoliti ni najpoznatiji voditeljski par Igor Mešin i Rene Bitorajac te su tako u drugoj emisiji na pozornici zapjevali i zaplesali kao legendarna R&B pop i dance grupa – Milli Vanilli.
Izvor: Story
Igor Mešin i Rene Bitorajac kao legendarni R&B pop i dance dvojac – Milli Vanilli Vjerojatno najzanimljivije preobrazbe i one koje izmamljuju najviše suza smijalica su one u suprotan spol. Neokrunjeni kralj transformacija u suprotan spol je definitivno Mario Petreković sa svojim izvanredno odrađenim nastupima kao Beyonce i Tina Turner. Za njim ne zaostaje ni Minea iznenadivši gledatelje kao MC Hammer te kao Jole oduševivši i žiri i publiku, ali i istoimenog pjevača koji je izjavio da nije znao da ima - brata blizanca.
Izvor: Story
Minea kao Mc Hammer
Izvor: Story
Minea kao Jole Za Ronalda Brausa u četvrtoj emisiji peobrazba je poprimila jednu novu dimenziju kada ga je fotorulet u prethodnoj emisiji iznenadio dvostrukom transformacijom u Ivu Robića i Zdenku Vučković. Kako bi kandidati uspješno izvršili svoj zadatak i vokalno se približili boji glasa ikona u koje se transformiraju, brinu se vokalne trenerice Ivana Husar i Marija Tomčić, a Sandra Bagarić kao dramska trenerica pomaže natjecateljima kako bi što bolje 'skinuli' geste, mimiku i ušli u lik izvođača. Nimalo lak zadatak nema ni plesni trener showa, Igor Barberić koji ima odgovornost naučiti kandidate plesne korake za odgovarajući nastup. Vremena za vježbanje je jako malo. Osam kandidata, a samo tjedan dana! Kandidati će morati izdvojiti i preko 500 sati za vježbe plesnih i pjevačkih izvedbi. Rekord u satima provedenim u pripremama drži s Mariom Petrekovićem za nastup Beyonce, dok je najmanje problema imao s koreografijom za nastup Jasne Palić Picukarić koja je kao Pharell izvela pjesmu 'Happy'. Ono što je najbitniije u showu jest kako Igor ističe da se "taj ženski ili muški karakter u plesu više dobiva stavom i glumom nego samom koreografijom" te dodaje "nije ni svakoj ženi prirodno biti Beyonce". Nakon što su prošli vokalne, dramske i plesne vježbe, posljednja stanica pred nastup je makeover. Trinaesteročlana mađioničarska ekipa koja uključuje maskere, šminkere, frizere i vlasuljarku izvršit će i najzahtjevniju transformaciju - bilo da se radi o promjeni boje kože ili čak transformaciji u suprotan spol. Najdulja transformacija bila je ona Vande Winter u Steviea Wondera, koja je trajala punih šest sati jer su se spojili najzahtjevniji elementi – proćelava glava s pletenicama, protetika i tamna boja kože, a najmanje zahtjevna je bila Ronaldova transformacija u Robbiea Williamsa.
Izvor: Story
Ronald Braus kao Robbie Williams Na pitanje da li je teže muškarca prikazati kao ženu ili ženu kao muškarca, glavna i odgovorna šminkerica, Martina Novaković, odgovara: "Nema pravila i jednosmjernog odgovora, sve ovisi o fizičkoj predispoziciji izvođača. Ponekad nam je lakše bilo promijeniti spol, nego napraviti istospolnu transformaciju".
Izvor: Story
Andrea Andrassy kao Michael Jackson Lakše ili ne, pretvorba muških kandidata u ženske pjevačke dive iziskivala je pothvate na koje se oni sami vjerojatno nikad nebi upustili. Govoreći konkretno o devet transformacija muških kandidata u ženski spol, riječ je o devet nastupa za koje su kandidati morali obući štikle i depilirati tijelo.
Izvor: Story
baby Dooks kao Marina Perazić S druge strane, žene su postale muškarci u showu trinaest puta. Za sve dosadašnje transformacije korišteno je gotovo stotinjak perika te nešto manje umjetnih trepavica i otprilike dvadesetak setova ekstenzija. Primjerice, za Giulianovu transformaciju u Amy Winehouse korištene su čak četiri različite perike!
Izvor: Story
Giuliano kao Amy Winehouse Da bi uz šminku i ostale elemente vjerno predočili nastup glazbene zvijezde u koju se transformiraju, tim profesionalaca kostimografa kreirat će identične kostime, a da bi se osmislio i izradio samo jedan kostim potrebno je dva do četiri dana. Fotografije: Press Nove Tv

Izbor Urednika

Royals