Još
Emisije
Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Lifestyle

#BEACTIVE utrka građana – Kristina Krepela: 'Trčanje razbija samonametnute strahove'

Autor Anamarija Gnjatović
Autor Anamarija Gnjatović

Domaća glumica Kristina Krepela kaže kako su projekti kao što je #BEACTIVE utrka građana ili 'Aktivna Hrvatska' od iznimne važnosti za naše društvo i zajednicu: 'Prije svega zato što ljude pozivaju da se okrenu sebi i svom tijelu i zdravlju. Kaže se da zdrav čovjek ima puno želja, a bolestan samo jednu: biti zdrav! Voljela bih da je ovakvih akcija još više jer živimo u jako ubrzanom vremenu u kojem vlada ogromna količina stresa i ljudi najprije u takvim okolnostima zapuštaju brigu o zdravlju, sve dok ga ne izgube, a onda je možda kasno'. Kristina je objasnila kako bi bilo sjajno kada bi se organizirali razni paneli i razgovori kojima bi se još više podigla svijest građana o toj temi: 'Nije dovoljno samo vježbati i dobro se hraniti. Ne smijemo zapustiti duševni aspekt koji je po meni, najviše zaslužan za zdravlje. Zdrav duh u zdravom tijelu, zdravo tijelo jer je zdrav duh!' Glumica zadnjih nekoliko godina, koliko joj obaveze dozvoljavaju, vježba četiri puta tjedno uz osobnu trenericu koja često kombinira treninge. Priznaje da još uvijek nije počela redovito trčati, ali i da se u njoj probudila ogromna želja za trčanjem nakon što je pročitala kultni roman Haruki Murakamija 'O čemu govorim kad govorim o trčanju'. 'Mislim da je trčanje fantastično! Fokusira vas u sadašnji trenutak, motivira, podiže samopouzdanje i sigurnost u sebe, razbija samonametnute strahove i količina kisika koja se unosi u tijelo prilikom samog trčanja mislim da je od velike koristi za sve organe i stanice koje čine naš dom. Najvažnije od svega je da svaki čovjek za sebe odabere neku tjelesnu aktivnost i oblik vježbanja i kretanja koji ga veseli i koji mu paše. Stvoreni smo za pokret i akciju. To je ono čemu i sama stalno stremim', poručila je Kristina Krepela.  
Izvor: Story
  Utrke građana #BEACTIVE održat će se u Zagrebu 23. rujna, treći puta za redom, zajedno s manifestacijom sportsko-edukativnog karaktera na prostoru Europskog trga, u organizaciji Predstavništva Europske komisije u Hrvatskoj. Cilj kampanja jest inspiracija i poticaj Europljana na aktivnost tijekom Tjedna sporta, te razvijanje svijesti o važnosti tjelovježbe tijekom cijele godine.
Izvor: Story
Ova utrka bit će vrlo zanimljiva zbog svoje predviđene rute. Prolazi kroz zelenu oazu i centar grada Zagreba sa startom i ciljem na Trgu Europe. Prijava natjecatelja je besplatna i svi zainteresirani mogu se prijaviti na portalu www.stotinka.hr putem linka https://www.stotinka.hr/hrv/utrka/1465/prijava_na_utrku Za najbrže natjecatelje Predstavništvo Europske komisije u Hrvatskoj pripremilo je vrijedne nagrade. Nagrade za najuspješnije natjecateljice:
  1. Garmin narukvica vivosmart HR + GPS &
Reebok tenisice i oprema za trčanje
  1. Bellabeat Leaf Urban, pametan nakit &
Reebok poklon bon u vrijednosti od 1000 kuna
  1. Poklon bon www.mobis.hr u vrijednosti od 500 kuna &
Reebok poklon bon u vrijednosti od 500 kuna Nagrade za najuspješnije natjecatelje:
  1. Garmin Vivoactive HR sportski sat &
Reebok tenisice za trčanje
  1. Garmin Vivosmart HR narukvica &
Reebok poklon bon u vrijednosti od 1000 kuna
  1. Poklon bon www.mobis.hr u vrijednosti od 500 kuna &
Reebok poklon bon u vrijednosti od 500 kuna Sudjelujte, jer Europski tjedan sporta namijenjen je VAMA!

Najčitanije

Najnovije

loader