U TERETANAMA POSTOJI SPRAVA KOJA JE POTPUNO BESKORISNA: Donosimo puno bolja rješenja ako želite rezultate

Ako vam je cilj u teretani sagorjeti maksimalno kalorija, ovu spravu biste trebali izbjegavati.

Unsplash

Dosljedna rutina vježbanja nedvojbeno je ključna ne samo za postizanje najzdravijeg i najučinkovitijeg načina mršavljenja, već i za izgradnju mišićne mase i predispozicija za duži i zdraviji život. Kardio se često smatra oblikom vježbanja koji je prvenstveno odgovoran za sagorijevanje masnoća, a postoje neki oblici kardio treninga koji su znatno učinkovitiji u postizanju vaših ciljeva od drugih.

Ako ste početnik u teretani, prirodno je usmjeriti se prema kardio spravama jer se one vjerojatno čine najmanje zastrašujućim i nude jednostavan trening s malo predznanja. Ipak, ako se nadate stvoriti najučinkovitiji rutinu koja će ostvariti vaše zdravstvene ciljeve, postoji jedna kardio sprava koja općenito nije vrijedna vašeg vremena i koju je bolje zamijeniti vježbom većeg intenziteta.

Bicikliranje je izvrstan oblik kardio treninga koji se lako može uključiti u vašu rutinu vježbanja kako biste povećali sagorijevanje masti i s lakoćom ostvarili svoje zadane ciljeve mršavljenja, no korištenje ležećeg sobnog bicikla kao primarnog treninga svakoga dana vjerojatno neće imati značajan utjecaj na vaše sagorijevanje kalorija, a osim toga pruža relativno mali napor u usporedbi s ostalim kardio spravama.