NAJBOLJA VEČERA ZA MRŠAVLJENJE: Nutricionistica otkriva koja namirnica najbrže topi kilograme

Odricanje od večere je prvi potez za kojim posežemo kada želimo smršaviti, ali nije baš jednostavno otići u krevet kada smo gladni.

Instagram

Želite se odreći večere kako bi vam omiljene traperice dobro pristajale, ali želudac ne želi spavati? Zavija, bojkotira, želi obrok prije spavanja. Iako se možda nekako i natjerate da zaspite, u najgorem slučaju može se dogoditi da vas probudi glad, a tada ćete teško odoljeti da ne pojedete i više nego što ste planirali.

Osim ako imate neki zdravstveni problem koji zahtjeva česte obroke, kao što je dijabetes, nutricionisti imaju rješenje. Jedna namirnica ubrzava probavu, potiče mršavljenje i idealan je izbor za večeru. Nutricionistica Tracy Lockwood Beckerman savjetuje šaku oraha za večeru.

Shutterstock 

Bogati su antioksidansima, koji sprječavaju oksidativna oštećenja, odlični su izvori omega-3 masnih kiselina važnih za zdravlje srca i krvnih žila.

Budući da sadrže brojne vitamine, stručnjaci preporučuju da se orašasti plodovi unose u prehranu u jesen i proljeće. Orasi su prava kalorijska bomba pa pazite da ne pretjerate s količinom.