Lijepa Talijanka Monica Bellucci priznaje da nije ljubiteljica tjelovježbe i da obožava dobru hranu, no kada slučajno pretjera s ukusnom hranom, uvodi sedmodnevni plan prehrane.

Na taj način čisti tijelo od nakupljenih toksina, ubrzava metabolizam i obnavlja strukturu tijela.

Prehrana Monice Bellucci je optimalna jer sadrži dovoljnu količinu voća i povrća, bogata vitaminima, mikroelementima i vlaknima. Budući da koristi med, ne osjeća često potrebu za slatkišima. Sva jela pripremaju se vrlo jednostavno, što je savršeno za one koji imaju malo slobodnog vremena.

Prehrana se sastoji od pet dana obroka, ali dva dana iz plana primjenjujete primjerice u subotu i nedjelju. 

Prvi dan

Doručak: 150 ml prirodnog i nezaslađenog jogurta s komadićima jabuke

Ručak: 200 grama kuhane junetine, 200 grama salate sa 1 žličicom maslinovog ulja, kriška kukuruznog kruha

Večera: zdjela svježih jagoda, 150 grama riže sa jednom žličicom maslinovog ulja i 50 grama ribanog sira, 150 grama salate, voće

monica bellucci prati strogi režim prehrane
Profimedia 

Drugi dan

Doručak: šalica kave bez šećera, tost i žlica bobičastog voća ili voćnog džema

Ručak: omlet od 3 jaja, 2 male kuhane tikvice, komad integralnog kruha

Večera: 150 kuhanog nemasnog mesa, salata

Treći dan

Doručak: šalica zelenog čaja (s limunom), tost s medom, grejp

Ručak: 200 grama kuhanog ili pečenog krumpira s peršinom ili koprom, 100 grama nemasnog sira

Večera: 170 grama špageta s maslinovim uljem

Monica Bellucci ne voli pretjerivati s hranom
Profimedia 

Četvrti dan

Doručak: nezaslađeni nemasni jogurt s 2 žličice meda, 40 g sira

Ručak: 100 grama riže, 100 grama kuhanih tikvica, 100 grama kuhane junetine

Večera: tanjur bilo kojeg voća, 200 grama kuhane nemasne ribe, salata s maslinovim uljem, komad kruha, voće

Peti dan

Doručak: čaša svježe iscijeđenog soka, dva slana krekera

Ručak: 100 grama špageta, zelena salata s maslinovim uljem, naranča ili grožđe

Večera: 250 grama salate od povrća, sa nekoliko mahuna, voće

Na kraju, trebate samo ponoviti bilo koji od prethodnih dana u preostalim danima jelovnika.