DODAJTE OVAJ SASTOJAK U KAVU I GLEDAJTE KAKO SE KILOGRAMI TOPE: TikTok trik za postizanje tijela iz snova

Ispijanje kave mnogima je najdraži ritual, a sada ga možete iskoristiti i kako biste istovremeno smršavjeli.

Shutterstock

Stručnjaci i nutricionisti slažu se u jednome – kava je zdrav napitak. No, to ne znači da trebamo na dan ispijati hektolitre tog mnogima omiljenog crnog napitka već mu trebamo pristupiti pažljivo i na određene stvari obratiti pažnju.

Naime, kava sadrži mnoštvo kvalitetnih nutrijenata koji regeneriraju ljudski organizam, podižu nam energiju i raspoloženje, a zahvaljujući društvenim mrežama svijetom se proširio i novi virali hit kada je riječ o gubljenju kilograma – u kojem glavnu ulogu igra kava.

Unsplash 

Radi se o novom 'IT' napitku gastro i fitness scene – kavi s limunom. Naime, kava s limunom prema iskustvima korisnika odličan je način kako izgubiti kilograme bez puno truda, pa ne čudi da je recept za ovaj napitak postao vrlo rado isprobavan diljem svijeta. Mnogi kavu s limunom tako opisuju kao čudesnu kavu za mršavljenje, a iznimno ju je jednostavno pripremiti.

Jedino što trebate napraviti je u crnu kavu ne dodati mlijeko već limunov sok (oko jedne čajne žličice) i tako spremeljnu, poprilično kiselkastu kavu popiti na tašte ujutro. Logično, šećer ne smijete dodavati jer inače nećete dobiti efekt mršavljenja.

Unsplash 

Trend ispijanja limun kava postao je toliko popularan da se na Instagramu sada već može pronaći i hashtag #lemoncoffee, a koji ima preko 8 milijuna tegova. Također, po pitanju efektivnost ispijanja kave s limunom u svrhu gubitka kilograma ispitani su i razni stručnjaci i liječnici te su svi ovom napitku dali 'zeleno svjetlo'.

Instagram 

Oni koji su isprobali piti ovako pripremljenu kavu kunu se da su već u prvih mjesec dan vidjeli značajne pomake na svojoj težini, a jedino je bitno da znate da limunska kiselina ujutro može iziritirati želudac, pa neki ljudi mogu dobiti žgaravicu. Zbog toga je najbolje savjetovati se s liječnikom prije početka ispijanja ovog napitka.

Osim ispijanja kave s limunom, nutricionisti preporučaju da dnevno napravite najmanje 10.000 koraka te da svakako regulirati i prehranu tijekom dana. Ukoliko ćete se kretati, vježbati, piti kavu s limunom te još k tome paziti i da izbacite iz prehrane prženu i slatku hranu – u mjesec dana možete izgubiti i do nevjerojatnih 10 kilograma!